4/C’lilerin Kadroya Alınması Olmazsa Olmazımız
05 Mayıs 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, 4/C’lilerin kadroya alınmasının, olmazsa olmaz taleplerimizden biri olduğunu söyledi. 4/C’lilerin ek ödeme mağduriyetlerini giderecek Kamu Denetçiliği Kurumu kararının ivedilikle hayata geçmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunacağımızı belirten Memiş, 4/C’lilere yönelik elde edilen bütün kazanımların Memur-Sen’in eseri olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek’le birlikte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kütahya'ya gelen 4/C’li kamu görevlileriyle bu ilde bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Memur-Sen olarak, 4/C’lilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için büyük bir mücadele verdiğimizi söyleyen Memiş, “4/C’lilerin 11 ay çalışıp bir ay maaş almaması sorununu biz çözdük. Ayrıca maaşlarında büyük artışlar sağladık. Bizim talebimiz ve kazanımımızla artık kesintisiz çalışılıyor. Kıdem tazminatı hakkı elde edildi. Aile, çocuk yardımı, yemek yardımı alabiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Bundan sonra da kadro mücadelesinin takipçisi olacağımızı söyleyen Memiş, kamudaki farklı türlerden istihdama karşı olduklarını, çalışma barışını bozan bu uygulamaların artık sona ermesi gerektiğini ifade etti. 4/C’lilerin kadroya alınmasını baştan beri talep ettiğimizi söyleyen Memiş, bu konunun takipçisi olacağımızı ve olmazsa olmaz taleplerimizden olduğunu ifade etti.

Yargı kararıyla ek ödeme almaya hak kazananların yaşadığı mağduriyetin, Memur-Sen’in başvurusu üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kararıyla sona ereceğini hatırlatan Memiş, bu konunun uygulanması için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kaydetti.

PAYLAŞ :