Memiş: 16 Nisan’da Çanakkale Ruhuyla Evet Diyeceğiz
09 Nisan 2017, Pazar

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 15 Temmuz darbesine Çanakkale ruhuyla direndiklerini, 16 Nisan referandumunda Çanakkale ruhunun kalıcı olması için ‘EVET’ diyeceklerini söyledi. 

Metin Memiş ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Çanakkale’de düzenlenen Memur-Sen’e Davet, Tercih EVET programına katıldı. 

Burada konuşan Memiş, 15 Temmuz darbesinin başarılı olması halinde yeni bir işgal hareketi ve ülkenin bölünmesi sürecinin yaşanacağını belirterek, “Çanakkale savaşını emperyalist güçler kazansa ne olacak idiyse, 15 Temmuz darbesinde başarılı olsalardı aynısı olacaktı. Ancak milletimiz, geçmişte ülkesine göz dikenlere nasıl Çanakkale’yi geçilmez yapıp, boğaza gömdüyse, 15 Temmuz’da da meydanları onlara dar etti, darbeye geçit vermedi” şeklinde konuştu. 

Türkiye üzerinde oynanan oyunları sona ermediğini söyleyen Memiş, darbe girişimleri ve coğrafyamızda yaşanan gelişmelere bu çerçeveden bakılması gerektiğini kaydetti. 

Her şeyin coğrafyamızda gerçekleştiğine dikkat çeken Memiş, 2001’den bu yanan milyonlarca insan katledildiğini, milyonlarcasının da yerlerinden yurtlarından edildiğini belirtti. Bu olaylara bazı batılılar gibi soğuk bir şekilde bakamayacaklarını söyleyen Memiş, “Giden bizden gidiyor. Ölen bizden! Yerlerinden yurtlarından edilenler bizim kardeşimiz. Yetim çocuklar, bizim çocuklarımız!” dedi. 

MESELE SURİYE İSE HEDEF TÜRKİYE’DİR

Suriye’ye neden girildiğini soranların olduğunu söyleyen Memiş, Rahmetli Erbakan’ın “Eğer mesele bir gün Suriye olursa, hedef Türkiye’dir” sözünü hatırlattı. Hedefin Türkiye olduğunu söyleyen Memiş, “15 Temmuz İşgal girişimini doğru okursak, terör olaylarının arkasındaki güçleri bilirsek, DAİŞ, FETÖ, PKK/PYD örgütleri eliyle dönüşümlü çatışmanın terör saldırılarının nedenlerin görürsek, ekonomik operasyonun dolaylı stratejinin bir parçası olduğunu anlarsak neden hedefin Türkiye olduğunu kavrarız!” şeklinde konuştu. 

Konuşmasında, “düşman da bilsin ki Türkiye diz çökmez, çökmeyecek” diyen Metin Memiş, yeni bir dünya kurulduğunu, geçen yüzyılda kaybettiğimizi, bu yüzyıl nasıl kazanabiliriz sorusunun cevabını aradıklarını kaydetti. Buna karşılık vesayetçilerin eski iktidar günleri için çaba sarf ettiklerini söyleyen Memiş, onlara izi vermeyeceklerini belirtti. 

Memur-Sen’in kurulduğu günden beri vesayetin deşifresi, emeğin ve ekmeğin üzerindeki ideolojik dayatmaları kaldırmak için çalıştığını söyleyen Memiş, “Kendi gündemlerini dayatan, ideolojik saplantılarını muhaliflik diye sunan ve sendikayı bir paravan gibi kullanan yapıların iktidarını yerle bir ettik. Biz sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne attık. Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı.” dedi. 

Mevcut anayasayla, ne başka ülkelerle rekabet edilebileceğini, ne de muasır medeniyetler seviyesine çıkılabileceğini söyleyen Memiş, paketteki eksiklikleri bildiklerini gelecekte o eksiklerin giderilmesi için de çalışacaklarını kaydetti. 

Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıktıklarını söyleyen Memiş, mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalıştıklarını ifade etti. Ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa ona karşı durduklarını söyleyen Metin Memiş, sendikacılıkta yerli ve milli ses, evrensel mücadeleye yeni bir nefes olduklarını söyledi. 

BUDAK: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EMEK HAREKETİYİZ

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak da konuşmasında, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen’in faaliyet alanının kamu görevlileriyle sınırlı olmadığını, ülke meseleleri, dünya mazlumları adına da sendikacılık yaptıklarını söyledi. Sendikacılığı, çağı kurtarmanın eylemi olarak gördüklerini söyleyen Budak, “Bir ile başladığımız mücadelemize burun kıvıranlar “bir gülle bahar olmaz” diyorlardı. Fakat asla şevkimiz kırılmadı, çalıştık çabaladık, ter akıttık; birlerden, on binlere, yüzbinlere, milyona ulaştık.

Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız “bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Memur-Sen ve bağlı 11 sendika ve 4 komisyonla Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını söyleyen Budak, bugünlere kolay gelmediklerini, dişleri, tırnakları ile kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldiklerini belirtti. 

Memur-Sen’in Türkiye’nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olduğunu söyleyen Budak, “Memur-Sen olarak her kurumda her kuruluşta varız. Hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar nefes alıp veren örgütlü bir teşkilatız. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz.

Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Kazanımlarımızı artırıyoruz. Sorunlardan beslenmiyor, çözümlerle güçleniyoruz.” dedi. Memur-Sen’in kazanımları hakkında da bilgi veren Ömer Budak, yetkili konfederasyon oldukları günden beri kamu çalışanları adına çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. 

Mücadelelerinin kamu görevlilerinin sorunlarından ibaret olmadığını söyleyen Budak, “Mücadelemiz, aynı zamanda bu ülkeyi özgürleştirme, rafa kaldırılmış özgürlükleri yeniden kazanma, vesayet sistemini ortadan kaldırma mücadelesidir. 

Bu bağlamda önümüzde bir referandum süreci var. Biz bugüne kadar nasıl ki bu ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararlılıkla destek olacağız.” şeklinde konuştu. 

ÖZEN: DAVAMIZA ÇANAKKALE RUHUYLA SAHİP ÇIKIYORUZ

Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen de konuşmasında, referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’yi karış karış gezerek referandumda elde edilecek kazanımları anlattıklarını söyleyen Özen, “Yeni bir dünya kuruluyor. Temelleri ise coğrafyamızda atılıyor. Bizim ise önümüzde bir eşik var. Bu eşiği geçtiğimizde, yeni dünyanın bizden bağımsız kurulmayacağına inanıyoruz. İrademizin ve demokrasimizin perçinleneceğine inanıyoruz.” dedi. 

Memur-Sen ve bağlı sendika genel merkezlerinin davalarının öncülüğü ve sözcülüğünü yaptığını söyleyen Suat Özen, teşkilat olarak bu büyük davanın temellerini oluşturduklarını, bu temellerin yıkılmaz bir iradeye sahip olduğunu kaydetti. Davalarının Çanakkale’de şehit kanlarıyla yazılmış o büyük destanın izinden gittiğini, bu ruhtan beslendiğini söyleyen Özen, “Bizler de bu ruhun gücüyle hareket ediyor; Çanakkale Ruhunu referans yapıyoruz. Ülkemize de, milletimize de, ümmetimize de bu ruhla sahip çıkıyor; darbecilere de aynı burada boğazı dar ettiğimiz gibi, ülkeyi dar ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :