Soylu: Memur-Sen Ülkenin Geleceğine Sahip Çıkıyor
01 Nisan 2017, Cumartesi

“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı ile Memur-Sen Trabzon Hizmet Binasının açılışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımı ile yapıldı. Açılışta konuşan Bakan Soylu, Memur-Sen’in sadece memurların hakkını korumadığını, ülkenin geleceğine sahip çıktığını söyledi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili Memiş ise, vesayetin feshi, milli iradenin kalıcı hale gelmesi ve istikrar için çalıştıklarını söyledi. 

SOYLU: MEMUR-SEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen'e teşekkür ederek, Memur-Sen’in sadece memura sahip çıkmadığını, bu ülkeye, bu ülkedeki kardeşliğe, ay yıldızlı bayrağa sahip çıktığını söyledi. Memur-Sen’in sadece sendikacılık yapmadığını, bu ülkenin geleceğine sahip çıktığını, o sebeple burada açılanın bir sendika binası değil, milletin hizmet binası olduğunu kaydetti. 

HAYIR DİYENLERE İNAT; TEK DEVLET, TEK BAYRAK, TEK MİLLET

Bakan Soylu, referandumda ne kadar tek devlet, tek bayrağa hayır diyenler olsa da, kendilerinin hep Tek devlet, Tek millet, tek bayrak diyeceklerini belirtti. Kimsenin medeniyetimizin kodları olan merhamet şefkat iyilik medeniyet anlayışına dokunamayacağını ifade eden Soylu, “Memur-Sen’in ortaya koyduğu anlayışın tercümesi budur. Bilinmelidir ki bizim bayraklarımıza kimse el uzatamayacak, kimse onları sökemeyecektir.  Bu millet arif bir millettir. 1960’da darbe oldu, ama 65’de reyiyle oyuyla demokrasiyi hakim kıldı. Bu millet değerlerine kim yakınsa, kendi gibi kim konuşuyorsa, kendi istikametine kim destek oluyorsa onu iktidara getirdi.” şeklinde konuştu. 

Geçmişte bu milletin her biri için dosyalar hazırlandığını, okulları, üniversiteleri yasakladıklarını söyleyen Soylu, sabreden milletimizin 3 Kasım 2002’de kendi adamını, Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidar yaptığını söyledi. Soylu, “On yıllardır bize gömlek giydirmeye çalışıyorlar. Bu gömlek bize uymuyor dediğimiz anda, ya başbakan asıyorlar, ya milletin sevdiği adamları hapse atıyorlar, uluslararası kuruluşla terbiye etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mardin’de olduklarını hatırlatan Soylu, “Mardin bir medeniyet şehridir. Nasıl bira arada yaşanabileceğini gösteren en güzel şehirlerimizden biridir. Orayı terör yuvası haline getirmeye çalıştılar. Ama şimdi her tarafta büyük bir keyif, her tarafta açılabilecek iş yerleri her tarafta bizim insanlarımız. Her tarafta aydınlık geleceğe umutla bakan insanlar. Biz batı gibi annesini babasını yaşlandıktan sonra huzur evine bırakmak için dört gözle bekleyen medeniyet değiliz. Biz anne babasını unutmayan bir medeniyetiz. Artık biz Türkiye’nin darbelerle karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Artık ezanımızın bir daha bu ülkede sesinin kısılmasını istemiyoruz. Artık biz bu ülkede birilerinin yukardan aşağı talimat vermesini istemiyoruz. Biz bu ülkede elleriyle kurcalayıp Türkiye’de milletimizi bir birine düşürmelerini istemiyoruz.” şeklinde konuştu. 

MEMİŞ: 15 TEMMUZ GECESİ, ÇANAKKALE RUHU YENİDEN DİRİLDİ

Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, Memur-Sen olarak ülke için her zaman sorumluluk aldıklarını, almaya da devam edeceklerini söyledi. Çanakkale Savaşlarında, düşmanla yakın cephede savaşan ecdadımızın, şehit olanları geri çekerek kendisinin cepheye geçtiğini belirten Memiş, 15 Temmuz darbesinde karşı koyanların da aynı destanı yazdığını kaydetti. 

15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunun dirildiğine bir kez daha şahitlik ettiklerini söyleyen Memiş, “İnşallah hep beraber aldığımız sorumluluğu bugün de aynı şekilde alıyoruz. İnşallah bu mücadeleye bizlerde ortak oluruz. Elimizi değil başımızı taşın altına koyarak bu ülkeyi geleceğe taşımak için bir tuğlada biz koyacağımızı ifade ediyorum” şeklinde konuştu. 

EVET DERKEN DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıktıklarını söyleyen Memiş, mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalıştıklarını, ülkemizin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı durduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanını seçemeyen Meclis, Cumhurbaşkanı seçtirilmeyen Meclis fotoğrafını bir daha görmek istemedikleri için ‘evet’ dediklerini dile getiren Metin Memiş, “Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden ‘evet’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara da, “Hepimizin malumu olduğu gibi önemli süreçlerden geçmekteyiz. Bütün kamu çalışanları ve Memur-sen ailesi için bir sıcak yuva oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.  

Açılış törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın yanı sıra, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :