Memiş: Çağı Kurtarmanın Eylemini Gerçekleştiriyoruz
30 Mart 2017, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikacılığın özünün hak arama olduğunu, ancak bizim hak aramayı sadece kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarına hapsetmediğimizi söyledi. Ülkemiz ve dünya mağdurlarının, mazlumlarının hakkının da temsilcisi olduğumuzu söyleyen Memiş, “Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak görüyor. Biz, bugün çağı kurtarmanın eylemcisi, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketiyiz” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Memiş, Sivas Şubemizin İl Divan Toplantısı ve Çanakkale Destanı’nı sahneleyen Gözyaşı Geceleri Grubu’nun gösterisine katıldı. Memiş ayrıca, bir dizi ziyaretlerde de bulundu.

İL DİVAN TOPLANTISI’NA KATILDI

İl Divan Toplantısında bir konuşma yapan Memiş, sendikal çalışmalarımız hakkında bilgi verdi. Sendikacılığı ülkemiz, milletimiz ve dünya mağdurları, mazlumları için yaptığımızı ifade eden Memiş, ülkemizin son 15 yıllık geçmişinde elde edilen temel hak ve özgürlüklerde Memur-Sen’in imzasının görüleceğini söyledi.

Çağı kurtarmanın eylemi olarak gördüğümüz sendikal çalışmamızın, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olduğunu söyleyen Memiş, bunun da ülkeye hizmet etme yolunda önemli bir yolculuk olduğunu kaydetti. Bu kutlu yolculuğun teşkilatımız ve üyelerimiz sayesinde geniş kitlelere yayılarak büyüdüğünü söyleyen Memiş, katkı sunan, beraber yürüyen herkese teşekkür etti.

ÜYEMİZİN İMZASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

“Teşkilatımızın üyelerden aldığı imzalara sahip çıkıyoruz” diyen Memiş, 2009 yılına kadar kısır bir döngü ile sendikacılık yapıldığını, Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların yetkili olmasıyla toplu görüşme masasının kazanımlarla tanıştığını söyleyen Memiş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek çok sayıda kazanıma imza attık. Ancak, zaman geçtikçe bu kazanımlar sıradanmış gibi görünüyor. Her kazanımın arkasında sizlerin üye mücadelesi, yetki mücadelesi ve bizim masadaki mücadelemiz bulunuyor. Bu sebeple akıttığımız tere, harcadığımız emeğe sahip çıkalım. Ektiğimiz ürünün hasadını başkalarının yapmasına, emek hırsızlığı yapılmasına izin vermeyelim” şeklinde konuştu. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusunun 2012 yılında ilk defa Sağlık-Sen tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Memiş, bütün sağlık çalışanları yıpranma payı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi kaydetti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini de belirten Memiş, herkesin şikayetçi olduğu performans sisteminin de bir an önce adaleti sağlayacak şekilde değişmesini istedi.

ŞİDDET UYGULAYANLAR 6 AY SAĞLIK GİDERİNİ KENDİ KARŞILASIN

Genel Başkanımız Memiş, güncel konulara yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sendika olarak büyük bir mücadele verdiğimizi söyleyen Memiş, bu konuda çalıştay düzenlediğimizi, sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştığımızı hatırlattı. Tutuklu yargılamanın sendikamızın önerisi olduğunu söyleyen Memiş, uygulamada yaşanan sıkıntılardan bunun gerçekleşmediğini belirtti. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yapılması gereken bir düzenleme nedeniyle tutuklu yargılama yapılmadığını söyleyen Memiş, “Arkadaşlarımız saldırıya uğruyor ve saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Şiddet uygulayanlar mutlak suretle tutuklu yargılanmalıdır. Süreci takip ediyoruz. Kesici, delici, patlayıcı maddelerin hastaneye sokulmasının önüne mutlaka geçilmesi gerekir." Dedi. Şiddeti önlemek için caydırıcı tedbirlerin hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Memiş, bunlardan birinin de sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) haklarından 6 ay boyunca faydalanamamaları olduğunu söyledi.

EMEĞİN ÜZERİNDEKİ PRANGALARI KIRDIK

Referandum sürecine de değinen Memiş, Memur-Sen olarak yerli ve milli duruşumuzla emeğin üzerindeki ideolojik prangaları kırdığımızı, vesayete son verdiğimizi söyledi. Konuşmasında, istikrarsız dönemlerin en büyük mağdurlarından birinin de kamu görevlileri olduğunu vurgulayan Memiş, istikrar, İstikbal ve istiklal için referandumda ‘evet’ diyeceğimizi kaydetti.

Paketteki eksiklikleri bildiğimize de dikkat çeken Metin Memiş, evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıkacağımızı, mazluma el uzatan güçlü Türkiye’ye ‘evet’ diyeceğimizi ifade etti.

Vesayetin feshine, demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine, yargının tarafsızlığının Anayasal zorunluluk haline gelmesine, gençliğin iradesine, yönetimde çift başlılığın sona ermesine ‘evet’ dediğimizi söyleyen Memiş, cumhurbaşkanı seçemeyen meclis ile cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclis fotoğrafı görmek istemediğimizi vurguladı.

ZİYARETLERDE BULUNDU

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sivas programında bir dizi ziyaretlerde de bulundu. Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Kamu Hastaneleri Kurumu Sivas Genel Sekreteri Op. Dr. Vecdi Ersöz, Sivas Cumhuriyet Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Hastane Yöneticisi Op. Dr. Mahmut Aluç’u ziyaret eden Memiş, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin’i de ziyaret etti. Memiş ayrıca, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarıyla da Memur-Sen İl Temsilciliğinde bir araya geldi.




PAYLAŞ :