Baykan: Medeniyetin Yeniden İnşasına EVET Diyeceğiz
22 Mart 2017, Çarşamba

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, 16 Nisan’da medeniyetin yeniden inşasına güçlü bir şekilde ’evet’ diyeceğimizi söyledi. Memur-Sen tarafından Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen "Memur-Sen’e davet, tercihimiz EVET” programında konuşan Baykan, referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. “16 Nisan’da medeniyetin yeniden inşasına güçlü bir şekilde ‘evet’ dersek, ceddimiz gibi yeniden daha yaşanılabilir, daha adil, daha mükemmel bir dünyanın hareketine, varlığına katkı sunmuş olacağız” diyen Baykan, Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak, bir çağrıda bulunmak için bu toplantıları organize ettiğimizi kaydetti.

Dünyanın yeniden kurulduğunu söyleyen Baykan, "Sadece Türkiye değil, dünya yeniden kuruluyor. Bu dünyanın yeniden kurulması sürecinde Türkiye olarak kendimizi korumazsak bize biçilen rolü, birilerinin bize biçtiği rolü oynamak durumunda kalır, birilerinin kurduğu oyunda oynamak zorunda kalırız. Ama oyunu artık biz kuracağız, oyunu biz oynayacağız" diye konuştu.

Tarihe yön veren büyük liderlerin aynı zamanda büyük bir fikir adamı olduklarını ya da büyük fikir adamlarından esinlendiğini ifade eden Baykan, “Memur-Sen böyle bir liderin, Merhum Necmettin Erbakan Hocamızın geleceğe dair öngörüsüyle kurulmuş, temelleri kadim medeniyet değerlerimizin harcıyla sağlamlaştırılmıştır. Memur-Sen, ilk günden bugüne kadar bu davanın öncülerinin de, kurucularının da yüzünü kara çıkarmadı. Emeğin ve ekmeğin temsilini, ideolojik sloganlarına hapseden anlayıştan kurtarmak için ilk adımı Memur-Sen atarak, Emek Hareketi’nin öncüsü oldu.” Şeklinde konuştu.

KAOSLAR, SİYASİ BELİRSİZLİKTEN ÇIKIYOR

Ümmetin geleceğinin de milletimizin geleceğinin de güçlü ve büyük Türkiye olmaktan geçtiğini söyleyen Baykan, bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizle siyasi istikrarın sağlanmasından geçtiğini ifade etti. Her türlü terör ve kaos ortamlarının, siyasi belirsizliklerin ve buna bağlı yaşanan ekonomik krizlerin ardından çıktığına dikkat çeken Baykan, yakın tarihimizin bunun örnekleri ile dolu olduğunu dile getirdi.

Bu kaos ortamlarını bitirmenin yolunun, öncelikli olarak siyasi istikrarı sağlamaktan geçtığını söyleyen İdris Baykan, “16 Nisan’da oylayacağımız anayasa değişikliği siyasi istikrarı sağlayacak, toplumsal ayrışmayı sona erdirecek ve buna bağlı olarak krizleri bitirecek bir düzenleme olarak görüyoruz. Bizim ‘evet’ demek için çok sebebimiz var ama, karşı çıkanların bir tek argümanları yok. Dillerine pelesenk olan, yatıp kalkıp söyledikleri tek şey; tek adamlık. Tek adam olabilmek için de ilk şart Adam olmaktır.” Dedi.

KARŞI ÇIKANLAR, MİLLETİN KENDİSİNE GÖREV VERMEYECEĞİNİ BİLİYOR

Değişikliğe karşı çıkanların tek korkusunun, milletin kendilerine yüz vermemesi, sorumluluk vermemesi ve iktidar yapmaması olduğunu da belirten Baykan, “Kriz ortamlarında ekmek peşinde koşmayı gelenek haline getirenler, elbette ki, siyasi istikrarı istemeyecekler.” Şeklinde konuştu.

Programa katılanların, konuşulan konuları kafası karışık olanlara anlatması çağrısında da bulunan İdris Baykan, şunları söyledi: “Biz abdestimizden eminiz, namazımızdan şüphemiz yok. Bu sebeple anlatılanları, konuşulanları iyi dinleyip, konuyu bilmeyenlere, kafası karışık olan kardeşlerimize meselenin özünü ve doğrusunu iyi anlatalım.” Geçmişte yaşanan siyasi krizlerle, iktidar-cumhurbaşkanı arasında yaşanan krizleri de katılımcılarla paylaşan Baykan, “Evet derken ‘Dünya beşten büyüktür’ iradesine sahip çıkıyoruz. Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz.” Dedi.

Açılış konuşmasını Memur-Sen Erdemli Temsilcisi Hasan Sungur’un yaptığı programda, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Ak Parti Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Topçu da birer konuşma yaptı.

YAYLA: SENDİKACILIK MALİ VE ÖZLÜK HAKLARINA HAPSEDİLEMEZ

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla da konuşmasında, "Sendikacılık sadece mali ve özlük haklar adı altında faaliyet yapmak değil. Sendikacılık aynı zamanda özgürlüklerin de merkezi olması gerekir. Sendikacılık, özgürlükleri, hakkı ve hukuku koruması gereken bir yerdir. İşte Memur-Sen böyle bir yerdir. Sadece mali haklarımızı savunan değil, milli ve manevi özgürlük alanlarımıza dahil ne varsa hepsi için mücadele eden bir yapıyız" dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :