Örnek ve Aslan Bursa İl Divan Toplantısı’na Katıldı
21 Mart 2017, Salı

Bursa Şube Başkanlığımızın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Örnek, Abdülaziz Aslan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu katıldı.

Burada konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Türkiye’nin en büyük sivil toplum ve emek örgütü olan Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, yeni ve güçlü bir Türkiye’nin inşasında en ön safta yer aldığımızı ifade etti.

Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına bugüne kadar çok önemli kazanımlar elde ettiğimizi ifade eden Örnek, kamu çalışanlarının çözülemez denilen sorunlarını çözdüğümüzü dile getirdi.

Sahadan gelen taleplerle gündem belirlediklerini ve ilgili kurumlarla bu taleplere göre görüşme yaptığımızı ifade eden Örnek “Bugüne kadar çalışanlar adına elde ettiğimiz kazanımları tabi ki yeterli görmüyoruz. Örneğin artan iş yükü dolayısıyla istihdam politikaları bir kez daha gözden geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının artan iş yükünü hafifletecek ve sağlık sektörünün geleceğine dair daha iyi adımlar atılmalıdır. Yine yıpranma payı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bir söz vardı. 16 Nisan’dan sonra bu konu sonuçlanacak ve çalışanlarımız yıpranma payı hakkına kavuşacak. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda ise önemli mesafeler aldık. Bu konu ile ilgili daha somut ve ciddi adımlar bekliyoruz. Şiddetle mücadele konusunda Sağlık Bakanlığı’na önerilerimizi sunmuştuk. Sağlık çalışanları çok büyük fedakarlıklarla görevlerini sürdürüyor. Bu fedakarlık artık karşılıksız kalmamalı, çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır diyoruz.” dedi.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ

Bursa Şubemizin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da sorumlu bir sendikacılık anlayışıyla ülke gündemine kayıtsız kalmadığımızı ve bundan sonra da kalmayacağımızı söyledi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği referandum sürecinde tercihimizi milletten, ülkenin geleceğinden yana kullanacağımızı kaydeden Genel Başkan Yardımcımız Aslan, yeniden büyük ve daha güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceğimizi söyledi.

Türkiye’nin yakın tarihine bakıldığı zaman, yarınların Türkiye’sinin daha istikrarlı olması için 16 Nisan’da ‘EVET’ demenin gerekli olduğunu ifade eden Aslan, büyük ve güçlü bir Türkiye’nin bölgeye de istikrar getireceğini, huzur ve istikrarın teminatı olacağını belirtti.

TOPÇU: MESELE ERDOĞAN MESELESİ DEĞİL, ÜLKEMİZ İÇİN ‘EVET’ DİYECEĞİZ

İl Divan Toplantısına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da referandum süreci ve anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi olmadığını vurgulayarak, bunun yarınların ve her doğan bireyin meselesi olduğunu söyledi.

“Tek devlet için evet, tek vatan için evet, tek millet için evet, tek bayrak için evet” diyen Topçu, “Çanakkale’de dedelerimiz neyin yanında durduysa 16 Nisan’da biz de orada duracağız, Sakarya’da dedelerimiz neyin yanında durduysa bizler de orada duracağız. Hep beraber dedelerimizin, ecdadımızın yaptığını yapacağız. Sandık başında hep beraber o gün dedelerimizin kurşun sıktığı gibi bugün de mühürlerle ‘EVET’ vuracağız. Ülkemizin geleceği için ‘EVET’ diyeceğiz” dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :