Acıların Tekrar Yaşanmaması İçin ‘EVET’ Diyeceğiz
21 Mart 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, bizden önceki kuşakların büyük acılar çektiğini, bunların tekrar yaşanmaması için, referandum sürecinde sorumluluk alarak, ‘evet’ diyeceğimizi söyledi. Memiş, milletimize ve devletimize sorumluluğumuzun gereği, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduğumuzu belirtti.

 

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Kemal Çırak ile birlikte Giresun Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ülkemizi bölmek isteyenlere, kardeş kavgası başlatmak isteyenlere inat, Memur-Sen teşkilatı olarak ülkenin birlik mayası ve çimentosu olmaya devam edeceğimizi ifade etti.

 

Türkiye'nin geleceği için mücadele ettiğimizi, gece gündüz daha çok çalışacağımızı dile getiren Memiş, “102 yıl önce Çanakkale'den girememenin intikamı peşinde koşan 7 düvelle mücadele ediyoruz. 15 Temmuz da bunların maşalarının işiydi. Ancak üzerimizde oynanan oyunlar bitmedi, bitmeyecek de. Onun için bundan sonra her günümüz, her gecemiz nöbet olacak. Nöbetimiz yeni başlıyor. Bu milletin geleceği için en çok çalışmayı bizler yapacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat, kardeş kavgası başlatmak isteyenlere inat, Memur-Sen teşkilatı olarak bizler bu ülkenin birlik mayası olmaya, bu ülkenin çimentosu olmaya inşallah hep berabere devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Milletimiz adına sendikacılık yaptığımızı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Memur-Sen'in ortaya koyduğu sendikacılığın önemi ve anlamının bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Memiş, şöyle devam etti: “Biz millet adına sendikacılık yapıyoruz. Biz bu vatan için, önceliğimiz vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız ve bağımsızlığımız. Böyle bir sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılık millete hizmet etme noktasında verilen bir mücadeledir. İşte bizler bu şuurla hareket ediyoruz. Kendimizi vatanımıza, milletimize ve geleceğimize adadık. Bu ülke için, bu millet için, milletin sesi olmak için mücadele ediyoruz ve en büyük katkıyı bizler sunuyoruz. Ülkemizin geleceğe taşınması mücadelesinde millet olarak duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık, bozmayacağız.”

 

16 Nisan günü yapılacak olan halk oylamasını da değerlendiren Memiş, Memur Sen teşkilatları olarak üzerimize düşen görevi yapacağımızı söyledi.

Memiş, “Önümüzde önemli bir süreç var. Türkiye'nin gelecek meselesi var. Türkiye'nin geleceğe taşınması noktasında önemli bir süreci hep birlikte idrak ediyoruz.” diyerek, şunları söyledi: “Bu referandum sürecinde Memur-Sen ailesi olarak bizler üzerimize düşen sorumluluğu dün olduğu gibi, bugün de yerine getirmekle mükellefiz. Çünkü bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede dedelerimiz, babalarımız, bizler çok acı günler yaşadık. Çok sıkıntılar yaşadık ama çocuklarımız sıkıntı yaşamasın diye üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizi değil gövdemizi koymak zorundayız.”

 

Sağlık çalışanlarının sorunlarını da dile getiren Memiş, taleplerimizi kazanıma dönüştürene kadar mücadele edeceğimizi söyledi. Yetersiz istihdam sebebiyle, sağlık çalışanlarının yıprandığını, söyleyen Memiş, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin hakkaniyet ölçüsünde yeniden düzenlenmesi gibi taleplerin takipçisi olacağımızı söyledi. Yıpranma payı konusunda sonuca her geçen gün biraz daha yaklaşıldığını söyleyen Memiş, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, referandum sonrası yasal değişiklik için söz verdiğini hatırlattı.

 

Giresin Şube Başkanımız Kerim Süral da, referandum sürecinde teşkilat olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve ona göre çalıştıklarını söyledi. Kamu görevlilerini Memur-Sen’e davet ederken, referandum için de ‘evet’ çağrısında bulunduklarını belirten Süral, ülkemiz ve milletimiz için sorumluluk almaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Giresin Şubemizin İl Divan Toplantısına AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Kamu Hastaneleri Kurumu Giresun Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan Hüseyin Arslantürk ile Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın, Rize Şube Başkanımız İsmail Yılmaz, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı da katıldı.

PAYLAŞ :