Ülkemizin Geleceği İçin EVET Diyoruz
13 Mart 2017, Pazartesi

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bursa Üniversite Şubeleri tarafından düzenlenen, “İl Divan Toplantısı” programına katıldı.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan’daki referandumda, ülkemiz, milletimiz ve umudunu Türkiye’ye bağlayanlar için ‘evet’ diyeceklerini söyledi. Memur-Sen olarak her zaman darbelere ve darbecilere karşı olduklarını söyleyen Memiş, “Şimdiye kadar milletten yana olduk. Milletin yanında durduk. Vesayetin deşifresi için çalıştık. Darbelere de darbecilere de ‘dur’ dedik.” Şeklinde konuştu. Referandumda, şimdiye kadar olduğu gibi yine büyük bir sorumluluk içinde çalıştıklarını söyleyen Memiş, vesayet odaklarının, darbe dönemlerinin bitmesini istemediğini kaydetti. Memiş, “Önümüzdeki dönemde Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de gövdemizi taşın altına koyacağız ve tercihimizi 'evet'ten yana kullanacağız. 81 vilayeti Memur-Sen ailesi olarak adım adım gezeceğiz. Bu süreçte ülkemizin geleceği için evet kampanyasına sonuna kadar destek vereceğiz" diye konuştu. Türkiye'nin 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 63 hükümetin değiştiğini dile getiren Memiş, "Hükümetler ortalama 15-18 aylık dönemlerle görev yapabildi. Geçtiğimiz ay Afrika'daydım ve 'Afrika'da hükümetler ne kadar sürer' diye sordum 6 ay dediler. Maalesef Afrika ile yarışan bir ülkeyiz. Bakın ABD tarihi 240 yıllık bir ülke olmasına rağmen daha 45'inci başkanını yeni seçti. İstikrarı istemeyenler, güçlü ülke olmamızı istemeyenler, Türkiye'nin Suriye politikasında yer almasını istemeyenler bu süreçte aynı cephede mücadele etmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz akşamı ve devamındaki demokrasi nöbetlerinde Memur-Sen camiasının meydanlarda olduğunu hatırlatan Memiş, “Darbe girişimi olduğunu anladığımız ilk andan itibaren meydanlara indik. Darbeyi iliklerimize kadar hissettik. Asker üniformalı teröristlerin bu milletin uçağı, helikopteri, tankıyla bu millete alçakça nasıl kurşun sıktıklarına şahitlik ettik. Aynı akşam, bu alçakların kurşunlarına, destansı karşı koyuşa da şahitlik ettik. Milletimiz o akşam bir destan yazdı. Tankın önüne yattı, kışlanın önünü kapattı, darbecilere geçit vermedi” şeklinde konuştu.

Bu tür darbelerin bir daha yaşanmaması, hatta kimsenin darbeyi aklına bile getirememesi için demokrasinin perçinlenmesi, millet egemenliğinin sürekli hakim olması için referandumda ‘evet’ çıkması gerektiğini söyleyen Memiş, bundan korkan şer güçlerin hayır cephesinde birleştiğine dikkat çekti.

Mevcut anayasa değişikliği paketine ‘evet’ demek için çok sebepleri olduğunu söyleyen Memiş, ‘hayır’ diyenlerin haklı bir tek gerekçe ortaya koyamadıklarını ifade etti. Paketin siyasi istikrarı getireceğini, kuvvetler arası çekişmeyi sonlandıracağını, hukukun üstünlüğünün anayasal güvence altına alınmasını sağladığını ifade eden Memiş, “Bu paketin geçmesi, hem ülkemiz, hem milletimiz, hem de umudunu bu ülkeye ve millete bağlamış İslam dünyasının, dünya mazlumlarının kurtuluşu açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

 

ÇAVUŞOĞLU: GEÇMİŞ KAZANIMLARIN KORUNMASI İÇİN ‘EVET’ DEMELİYİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında, anayasa düzenlemesine Türkiye’nin istikbali açısından dönüm noktası olarak baktıklarını belirterek, Türkiye’nin bir daha vesayet güruhu tarafından boğulmaması, milletin ötekileştirilmemesi, elde edilen kazanımların ortadan kaldırılmaması için bu değişikliğin mutlaka geçmesi gerektiğini kaydetti.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :