Semih Durmuş Zonguldak, Himmet Bayar Konya Şubemizin Programına Katıldı
15 Mart 2017, Çarşamba

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş Zonguldak Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına, Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar da Konya’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” programına katıldı.

 

DURMUŞ: CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILACAK

Zonguldak Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısında konuşan Semih Durmuş, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye’nin istikrarı için önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile mevcut sistemin getirdiği tıkanıkların kolaylıkla aşılabileceğini belirten Durmuş, yapılacak değişiklik sonrası hain yapıların ülkemiz üzerinde hareket şansı kalmayacağına belirterek, “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile güçlü bir Türkiye’nin önü daha da çok açılacaktır. Yeni sistemle yönetimde ve siyasette istikrar kalıcı hale gelecek; böylelikle de ekonomik olarak büyüme sağlanacak, dolayısıyla da halkın refahı artacaktır.” Şeklinde konuştu.

Menderes dönemi ve 60 darbesi, Demirel dönemi ve 80 darbesi, Erbakan dönemi ve 28 şubat darbesinin, ülkeyi büyütmemek için yapılan dış müdahaleler olduğunu söyleyen Semih Durmuş, bu darbelerle hem mevcut kadroların, hem de genç neslin tasfiye edildiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin büyümesine ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sunacak yatırımların hayata geçmesiyle dıştaki ve içteki şer odaklarının harekete geçtiğini söyleyen Durmuş, “Nükleer santraller, Avrupa için doğalgaz geçiş koridoru projesi, üçüncü havaalanı, Kanal İstanbul projesi, sağlık turizmi gibi mega projeler hayata geçtikçe; dıştaki ve içteki şer odakları da harekete geçmektedir. Yüzlerce asker, polis ve vatandaşımızın şehit edildiği terör eylemleri, Cumhurbaşkanını hedef alan sayısız suikast girişimi ve en son 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'yi bonsai ağacı yapmak içindir.” Şeklinde konuştu.

“Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız!” söyleminin ısrarla vurgulanmasının sebebi de tüm müdahalelere rağmen Türkiye’nin bonsai ağacı gibi kırpılmasına müsaade etmemek için olduğunu belirten Durmuş, sorunların çözümüne katkı sunacak en önemli değişimin başkanlık sistemi olduğunu ifade etti.

Başkanlık Sisteminin hem yönetimde hem de siyasette istikrar sağlayacağını söyleyen Durmuş, bunun ise ülkenin kalkınması, halkın refahının artması, gelişmenin her alanda kendini hissettirmesi anlamına geldiğini kaydetti. Semih Durmuş, Türkiye’nin siyasi tarihine bakıldığında, iktidarda kim olursa olsun istikrarın olduğu dönemlerde, büyümenin de beraberinde geldiğine dikkat çekti.

Sendika olarak, yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kamu görevlilerinin siyaset yasağının kaldırılması konusunun da taleplerimiz içinde olduğunu söyleyen Durmuş, referandumla birlikte bir değişimin başladığını, bu değişimin paketteki eksikliklerin giderilmesi şeklinde devam etmesi gerektiğini kaydetti.

 

BAYAR: EVET ÇIKMASI ÇIKARCILARI RAHATSIZ EDİYOR

Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, mevcut parlamenter sistemin, içinde bulunduğumuz dünya koşullarında, Türkiye'nin önünü açamayacağını söyledi. Bunun aşılması gerektiğini söyleyen Bayar, bu değişimle huzuru kaçacak, çıkarları elden gidecek çevrelerin olduğunu söyledi.

Himmet Bayar, Konya Şubemiz tarafından düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz EVET” etkinliğine katılarak, değerlendirmelerde bulundu. Memur-Sen olarak, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduğumuzu söyleyen Bayar, 15 Temmuz darbesine karşı verdiğimiz destansı mücadelenin referandum sürecinde de  “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” ilkesiyle devam ettiğini ifade etti. Sağlı-Sen olarak sonuca değil sürece odaklandığımızı söyleyen Bayar, “Şimdiyi ıskalamadan istikbali tahayyül ettik.” Şeklinde konuştu.

Dünyanın bu günkü hali ile içeride ve dışarda olup bitenlerin, bir sivil toplum örgütü olarak bize ciddi sorumluluklar yüklediğini kaydeden Himmet Bayar, “Bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğu ile 16 Nisan Referandumunda  tüm halkın huzur ve barışını hedefleyen bir samimiyetle, insanlığın sağ duyusunu harekete geçirecek, bir tarih duruşu ortaya koymalıyız. Vicdan ve merhamete hitap ederek kamu oyuna görünmeli; tüm barışçı kişi ve kurumları toplumsal sorumluluğa, “EVET” demeye davet etmeliyiz.” Dedi.

Büyük ve güçlü bir Türkiye olmamız gerektiğini belirten Bayar, Büyük Türkiye Hedefi’nin, bir gurubun ya da ideolojinin “zayıf siyaset güçlü vesayet”  tabusuyla gerçekleştirilemeyeceğini dile getirdi.

Bu anlayışın ürettiği sorunlarla yüz yıla yakındır uğraştığımızı söyleyen Himmet Bayar, mevcut Anayasanın bile bu askeri, dar, vesayetçi kafanın ürünü olduğunu belirtti. Ülkemizde hala kendini milletten ve memleketten alacaklı gören vesayet kalıntıları olduğuna dikkat çeken Bayar, bunu değiştirmek için yola çıktığımızı söyledi.

Halk onayına götürülen anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsıyla tek ilgisinin, bunu ülke gündemine bir çözüm konusu olarak getirebilmiş olma kararlılığının ona nasip olmasından kaynaklandığını belirten Bayar, “Bu sistemin Erdoğan'a daha fazla güç sağlayacağı önyargısı, sadece laf kalabalığıdır. Anayasa Değişikliği, Erdoğan sonrası Türkiye geleceği için de bir hayatiyet arz ediyor. Cumhurbaşkanı’mızı “tek adam” töhmetiyle suçluyorlar. Ülkenin şu ya da bu vesileyle başına geçmiş asıl tek adamları hiç söylemiyorlar” dedi. Sağlık-Sen Teşkilatı olarak hizmet alanının en büyük hareketi olduğumuzu da söyleyen Bayar, her kritik dönemde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduğumuzu, bunun sebebinin de milletle aynı pencereden bakmamız olduğunu vurguladı.

Konya şubemizin programına katılan Gazeteci Turgay Güler de, referandum paketi ve sürece yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

PAYLAŞ :