Gaziantep Üniversite ve Ağrı Şubelerimizde Genel Kurul Coşkusu
13 Mart 2017, Pazartesi

Sendikamız Gaziantep Üniversite Şubemiz ile, Ağrı Şubemiz hafta sonu olağan genel kurullarını gerçekleştirdi. Gaziantep Üniversite Şubemizin Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Metin Memiş ile Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Ağrı Şubemizin Genel Kuruluna ise Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ile Abdülaziz Aslan katıldı.

GENEL KURULLARIMIZ DEMOKRASİ ŞÖLENİ ŞEKLİNDE GEÇİYOR

Gaziantep Üniversite Şubemizin Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, genel kurullarımızın demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini, teşkilatımızın motivasyonuna vesile olduğunu ifade etti. Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmediğimizi söyleyen Memiş, vesayetin deşifresi, hak ve özgürlüklerin mücadelesinde de öncü olduğumuzu ifade etti. Sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne gömdüğümüzü söyleyen Memiş, “Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı. Şimdi yeni bir hamle yapmak zorundayız. Her genel kurulumuz bir demokrasi şöleni, yenilenme ve gücümüze güç katma molasıdır. Genel kurulun ardından bu davanın yücelmesi, bayrağın yükselmesi, emeğin kutsallığının korunması, ekmek mücadelemizin kararlılığı eksilmeden devam etmelidir” dedi.

Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise konuşmasında, yönetimlerde görev almanın bir bayrak yarışı olduğunu, Sağlık-Sen camiasının da bunun bilincinde olduğunu söyledi. Bayrak yarışında önemli olanın takımın kazanması olduğunu söyleyen Baykan, “Sendikacılıkta tabuları yıktık, bazılarının hayallerine getiremediği kazanımlar elde ettik. Bu başarının ardında, kenetlenmiş büyük Sağlık-Sen teşkilatı, bu teşkilatın güçlü mensupları ve bu teşkilatın gücüyle mücadele eden, talepleri kazanıma dönüştüren genel merkez yönetimi var” şeklinde konuştu.

Genel Kurulda; Cuma Kerkez yeniden şube başkanı seçilirken, Metin Türkbeyler Başkan Vekili, Şeyhmus Bora, M. Fatih Bayseçkin, Erdinç Seyatoğlu, Sadık Çetin ve Sezen Telli de şube başkan yardımcısı olarak seçildi.

AĞRI ŞUBEMİZDE NÖBET DEĞİŞİMİ

Ağrı Şubemizin Genel Kurulu’nda ise Şube Başkanlığı’na Fevzi Mağal seçildi. Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Hollanda ile yaşanan krizlere değindi. Aslan, yapılanların haçlı zihniyetinin ve Nazi kafasının hortlaması olduğunu söyledi. 28 Şubat’ta başörtüsü mücadelesi verilirken, FETÖ mensuplarının başlarını açarak direniş gösterenlere yönelik oyunlarını hatırlatan Aslan, kadınların başörtüsü yasağının kalkması ile o tarihlerde boşalttıkları yerlerine geri dönmesi çağrısında bulundu. Terörle mücadelenin önemli olduğunu söyleyen Aslan, “Bir kişinin terör propagandası yapması, teröre teşvik etmesi, terör örgütü mensubu olması ağır suçtur. Birisi, bunlardan biriyle suçlanıyorsa, açık deliller ortaya konmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak da konuşmasında, sendikal çalışmalar ve kazanımlarımıza değindi. Yıpranma payı konusunda aldığımız sözün yasal güvenceye kavuştuğunu ancak henüz hayata geçmediğini söyleyen Çırak, “Bütün sağlık çalışanları yıpranma payı elde edene kadar mücadele edeceğiz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Adaletsiz döner sermaye sisteminin değişmesini, mağduriyetlerin de sona ermesini istiyoruz” dedi. Bu yıl yapılacak toplu sözleşmede, önceki kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek istediğimizi de söyleyen Kemal Çırak, güçlü Sağlık-Sen teşkilatının taleplerini alarak, onların gücüyle masada mücadele ettiğimizi kaydetti.

Ağrı Şubemizin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı: Fevzi Mağal, Şube Başkan Vekili: Yılmaz Erdoğan, Şube Başkan Yardımcıları: Cevdet Taşdemir, Mustafa Aslan, Kemal Telhan, Sinan Demir, Yakup Yaşar.

PAYLAŞ :