Memiş: Referandumla Yeni Türkiye’nin Kapısı Aralanacak
13 Mart 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, 16 Nisan’daki referandumla yeni Türkiye’nin kapısının aralanacağını, geçmişteki darbe ve vesayet kalıntılarının temizleneceğini söyledi. Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ile birlikte İstanbul 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı, sendikamızın çalışmaları ve referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Referandumun Eski Türkiye’den Yeni Türkiye’ye geçiş olacağını söyleyen Memiş, “Vesayetin deşifresi için mücadele etmiş bir emek örgütü olarak millet iradesini ve milli iradeyi önemsiyoruz. Emeğin ve ekmeğin kutsallığına inandık, mücadelesini verdik. Her kaos ortamı, her darbe dönemleri en çok kamu görevlilerini mağdur etti. Askeri darbeler de uçan anayasalar da kamu görevlilerini etkiledi. Orta sınıf vatandaşlarımızım etkiledi. Bu milletin temel unsurlarını etkiledi. Bundan sonra bu tarz krizlerin yaşanmaması, kimsenin ekmeğimizle oynamaması için yönetimde kalıcı bir istikrar istiyoruz. Bu sebeple 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bölgemizdeki gelişmelerin de dikkatli okunması gerektiğini söyleyen Memiş, Suriye krizinin sonraki adresinin ülkemiz olduğunu ifade etti. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın “Eğer mesele bir gün Suriye olursa, hedef Türkiye’dir” sözlerini hatırlatan Memiş, daha sonra şunları söyledi: “Hedef Türkiye! 15 Temmuz İşgal girişimini doğru okursak, terör olaylarının arkasındaki güçleri bilirsek, DAİŞ, FETÖ, PKK/PYD örgütleri eliyle dönüşümlü çatışmanın terör saldırılarının neden görürsek, ekonomik operasyonun dolaylı stratejinin bir parçası olduğunu anlarsak, hedefin neden Türkiye olduğunu kavrarız.”

 

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE, BÖLGEYE DE İSTİKRAR GETİRİR

16 Nisan’daki referandumun, yeni Türkiye’nin kapısını aralayacağını söyleyen Memiş, büyük ve güçlü Türkiye’nin bölgede huzur ve istikrarın teminatı olacağını kaydetti. Vesayetin, prangasını sağlamlaştırmak istediğini ifade eden Metin Memiş, “Darbelerin anası 27 Mayıs’tan bu yana NATO gladyosu bu ülkede etkindir. İşte, vesayet işte budur. Biz gladyoyu yerle bir edecek bağımsız iradeyi kayıt altına alacak sisteme evet diyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında, neden evet dediğimizi de anlatan Memiş, vesayetin feshi, yargı bağımsızlığı, yüksek yargıdaki askeri vesayetin sona ermesi, Türkiye gençliği, yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşması, yürütmenin yasama üzerindeki baskısının kalkması ve cumhurbaşkanı seçemeyen meclis ile cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclis fotoğrafı görmek istememelerinin öncelikli sebepleri olduğunu kaydetti.

 

Memur-Sen’in sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne attığını söyleyen Memiş, “Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı. Şimdi yeni bir hamle yapmak zorundayız. Zerreden zirveye yaptığımız yolculuğumuzu, yeni ufuklarla taçlandırmalıyız. 1 milyon 111 bin 111, yeni hedef. Bütün kamu görevlilerini sendikamıza davet ediyoruz. Sağlık-Sen olarak bu hedefe güçlü bir şekilde destek vereceğiz” dedi.

PAYLAŞ :