Üniversite Hastanelerinde Personel İstihdamı Konusunda Sıkıntılar Var
25 Şubat 2017, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş İstanbul Üniversite Şubemiz tarafından düzenlenen, “Üniversite Hastaneleri ve Çalışanlarının Sorunları” toplantısına katıldı. Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, üniversite hastanelerinde özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntı yaşandığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Memiş, "Türkiye’de sağlıkta dönüşümle Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ciddi anlamda bir iyileşme sağlandı, sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlar elde edildi. Ama burada özellikle üniversite hastanelerinde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını masaya yatırarak çözüm önerilerini paylaşmış olacağız.” diye konuştu.

Üniversite hastanelerinde özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Memiş, “Üniversite hastanelerindeki istihdam sorununun mutlaka giderilmesi gerekiyor. Aynı zamanda çalışanların ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Bu konuda özellikle üniversitelerin maddi anlamda yeniden yapılandırılması, maddi destek verilmesi gibi konuların da gündeme gelmesini bekliyoruz" dedi.

Sendika olarak çalışanların sorunlarına yönelik bir çok çalışma yaptığımızı da belirten Memiş, üniversite hastaneleri konusunda da bir çalıştay gerçekleştirdiğimizi hatırlattı. Bu çalıştayda çıkan sorunlar ve çözüm önerilerini ilgili kurumlara ilettiğimizi de belirten Memiş, sorunların çözümü konusunda bürokrasinin kronikleşmiş işleyişinin en büyük engel olduğunu kaydetti.

Üniversite hastanelerinde çalışanların nakil yasağı sorununun da çözülmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Memiş, “Toplu sözleşmede, ek ödeme kesintilerinin giderilmesi gibi kazanımlar elde ettik. Bir nebze de olsa, izinlerden kesilen ek ödemelerin kesilmesinin önüne geçtik. Ancak, gerek üniversitelerin özerk yapısı gerekse her üniversitenin kendi şartları gereği birçok sorun yaşanıyor. Bunların çözümü için bu gibi toplantılarda ortaya çıkan sonuçları önemsiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen olarak sorunlardan beslenmek yerine sorunların çözümü için çalıştığımızı da ifade eden Memiş, SASAM’ın gerek sorunların çözümü gerekse politika üretilmesi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

REFERANDUMDA MİLLETİMİZ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK

Toplantıda güncel konulara yönelik de değerlendirmelerde bulunan Memiş, referandumda milletimizin geleceğine sahip çıkacağını, iradesini sandığa yansıtarak bürokratik oligarşi ve idaredeki çift başlılığı gidereceğini söyledi. 15 Temmuz darbesinde darbecilere geçit vermeyerek büyük bir sınav verildiğini söyleyen Memiş, 16 Nisan’da bu kararlılığın perçinleneceğini ifade etti. Referanduma bir olarak, beraber olarak ve diri olarak gidileceğini söyleyen Memiş, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu süreçte sahada olacağız. Milletimize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getireceğiz. Durduğumuz yer milletimizin yanı, baktığımız pencere milletimizin baktığı penceredir. Burası, milli iradenin yeridir. Her türlü darbeye de darbecilere de karşı çıktık. Sizlerden ve milletimizden aldığımız güçle karşı çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının problemlerinin giderilmesiyle ilgili yapılacak çalışmalara ilişkin çalışanların görüşleri de alındı.

Toplantıya, Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız ve Memur-Sen İl Temsilcimiz Durali Baki, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu, Fakülte Sekreteri Ekrem Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Ekizceli, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Recai Çalışkan, müdür yardımcıları, çalışanlar ve üyelerimiz katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :