Yeter Artık Dokunma Kardeşime
15 Şubat 2017, Çarşamba

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin önünde, sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete ilişkin basın açıklaması yaptı. Başkan Yıldırım, “Hakaret ettiniz, darp ettiniz, katlettiniz. Artık yeter. Dokunma doktoruma, hemşireme, anneme, kardeşime” dedi.

11.02.2017 tarihinde, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisinde tedavisi yapılan hastanın, yanında bir kişinin kalmasına izin verilmesine rağmen, diğer yakınlarının da hastanın yanında kalmak istemesinden dolayı çıkan tartışma sonucu bir doktor, bir hemşire ve bir güvenlik görevlisinin darp edilmesi üzerine Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Başkan Özgür Yıldırım, “Darp edilen sağlık çalışanları arkadaşlarımız darp raporlarını almış ve polis merkezine ifadelerini vermişlerdir. Başta darp edilen Dr. Gökçe Albay yenice, Hemşire Pınar Yılmaz ve güvenlik Görevlisi Hamit Ocak nezdinde, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları ve şiddete uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun derken bu olayların son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını bir kez daha ilgililerden talep ediyoruz” dedi.

“Derdinizle Bizler de Dertleniyoruz”

Sağlık çalışanlarının verdiği emeği görmezden gelip hakarete ve şiddete başvuran kişilere seslenen Başkan Özgür Yıldırım, “Hastayı hayatta tutabilmek için ne mücadeleler verdiğimizin farkında değilsiniz. Her gün o kaybetme korkusunu bizler fazlasıyla yaşıyor, derdinizle bizler de dertleniyoruz. Buna rağmen verdiğimiz emeği görmezden gelip, hakaret edip, şiddete ve darpa başvuran hadsizlere sesleniyorum; artık yeter. Hakaret ettiniz, darp ettiniz, katlettiniz. Dokunma doktoruma, dokunma hemşireme, dokunma anneme, dokunma kardeşime” dedi.

Yetkilileri Caydırıcı Önlemler Almaya Davet Ediyoruz

Her geçen gün hem fiziksel, hem sözsel şiddetin giderek arttığını dile getiren Başkan Yıldırım, “Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın sağlık çalışanını koruyan hasta ve hasta yakınlarını, şiddet uygulamaktan net bir şekilde caydıracak daha kesin önlemler almaya davet ediyoruz. Eğitimin kesinlikle şart olduğunu bir kez daha yineliyor, darp edilen arkadaşlarımızın, kendi yakınları olabileceğini düşünerek hareket etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Görevimizi Yaparken Darp Edilmek İstemiyoruz

“Sağlık çalışanları olarak görevimizi yaparken darp edilmek istemiyoruz” diyen Başkan Yıldırım, şöyle devam etti; “Bir hâkim, bir savcı, suçluya verdiği cezadan dolayı şiddete maruz kalmıyorsa, yine bir kişi vergi borcunu öderken veya bankadan kredi çekerken banka çalışanına, vergi dairesi çalışanına şiddet uygulamıyorsa, biz sağlık çalışanları olarak da görevimizi yaparken darp edilmek hakarete uğramak kesinlikle istemiyoruz”

Acil Servis Çalışanlarına Gül Verdi

Başkan Özgür Yıldırım, açıklama sonrası Acil Servis çalışanlarına gül vererek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca Acil Servis’in çeşitli yerlerine sağlık çalışanlarına karşı sıklıkla görülen ve suç unsuru taşıyan davranışların Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıklarını içeren afişler astı.




PAYLAŞ :