Van Şube Başkanlığımızdan Açıklama
19 Ocak 2017, Perşembe

11.01.2017 tarihinde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sıkıntıları basın bildirisi yoluyla dile getirmiştik ancak Van ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri sıkıntıları çözmek yerine bir basın açıklaması yaparak durumu yalanlamış ve olayın sendika içinde yaşanan husumetlerden kaynaklandığını savunarak yaşanan sorunları görmezden gelip sendikamıza yüklenmiştir. Sendikadaki rakiplikten söz ederek konuyu farklı bir mecraya çekme gayreti içine girmiştir. Sayın Genel Sekretere bu bilginin yalan ve yanlış olduğunu kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini üzülerek ifade etmek istiyoruz. Söz konusu Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü 2014 yılında yapılan Sağlık-Sen olağan kongresinde kendisinin aday olmadığı ve seçilecek olan 150 delege için 280 kişinin başvurduğu, söz konusu müdüründe onlardan biri olduğunu, ancak yapılan delege seçiminde 2 (iki) oy alarak delegeliğe seçilememiştir. Delege bile seçilemeyen bir şahsın Sendika Yönetimine aday olması söz konusu değildir. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Sayın Genel Sekreter Hastanemizde mobbing olmadığını bunun yalan ve iftira olduğunu savunmuştur.  663 sayılı KHK ile çalışan 3 tane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür yardımcısının neden istifa ettiğini bizde buradan soruyoruz. Bir Müdürün 1 yıl bile olmadan 3 tane yardımcısının istifa etmesi normal midir, mobbing yok mudur ? Müdür yardımcısına bunu yapan Çalışanlara neler yapıyordur acaba?

Sayın Genel Sekreter Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün zulmüne uğrayan bir hemşire arkadaşımızı yazılı talimatınızla Genel Sekreterliğe çekmek istediğinizi bu arkadaşımızın ayrılış yazısını Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün imzalamadığını İdari İşler Başkanının defalarca aramasına rağmen yazıyı imzalamayarak kendisini Genel Sekreterliğin üstünde gördüğünü biz biliyoruz. Daha sonra İdari İşler Başkanı ayrılış işlemini res’en yapmıştır. Sormakta fayda görüyoruz Bunun SENDİKA seçimiyle alakası var mıdır? Art niyet ve mobbing var mıdır?

Sayın Genel Sekreter Genel Sekreterlik Makamının onayıyla eğitime giden hemşire kardeşlerimizin döndükten sonra yolluklarını imzalamayarak bir haksızlık yapmamış mıdır? Bu çalışanlara soruşturma açılmış mıdır? Bu da bir mobbing değil midir?

Sayın Genel Sekreter yine sizin imzanızla Hastanelere göndermiş olduğunuz yazıda süpervisior olarak kimlerin çalışabileceği açıkça belirtilmesine rağmen herhangi bir değişiklik yapıldı mı?  Yazınız görmezden gelindi mi?

Bunların Değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyoruz. 

Sayın Basın Mensupları;

Dün olduğu gibi bugünde yarında amacımız hiçbir zaman bağcıyı dövmek değil amacımız üzüm yemektir.

Yine yaptığınız açıklamada sendikamızı Genel Sekreterliğin ve Hastanenin iç işlerine karışmakla itham ettiğinizi görüyoruz. Hatırlatmakta fayda görüyoruz. Açıklama yapma hakkını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinden değil 4688 sayılı kanundan alıyoruz ve yine 4688 sayılı kanunun 19. Maddesini okumalarını tavsiye ediyoruz. 

Sendikanın görevi haksızlıkla ve mobbingle mücadeledir. Ancak biz görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Kendilerine de Kurumun Başındaki amirin adaleti tesis etmek olduğunu da hatırlatmak istiyoruz.

Bir yerde sorun varsa bu sorunun üzerine gidip çözmek gerekirken maalesef Amirlerin sorunları yumak haline gelecek şekilde göz yumduklarını görüyoruz ve Amirlerin sorunları çözmek yerine Savunmaya geçmeleri zaten orada sorunlar zincirinin olduğunun göstergesidir.

Sayın Genel Sekreterin bu sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığını göreve davet edeceğine Sağlık-Sen Genel Merkezini göreve davet etmesi de düşündürücüdür. 

Sayın Genel Sekreterin sosyal medya hesabından yapmış olduğu  bir açıklamada Sendikamızın Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir paralel yapı kurmaya çalıştığı şeklinde bir ithamda bulunmuştur. Bütün paralel yapılara, illegal yapılara karşı Sendikamız kurulduğu günden bugüne kadar kahramanca mücadele etmiş karşılık vermiş Hakkın, Haklının ve Devletinin yanında yer almıştır.

Yine 15 Temmuzda Milletimize yapılan alçakça saldırıya en şerefli direnişle karşılık verdiğimiz Genel Başkanımızdan tüm üyelerimize kadar sokaklarda illegal yapılara karşılık vermiş bir sendikayı bu şekilde itham etmek kimsenin haddine değildir. Bu açıklama camiamızı derinden üzmüştür. Genel Sekreteri bu yanlış beyandan dönmeye ve Sağlık Bakanlığını da gerekli incelemeyi yapmak üzere göreve davet ediyoruz.

Adeta bölge pozisyonunda olup birçok ile sağlık hizmeti sunan Van’da PDC oranı oldukça düşüktür 2 kişinin görevini 1 kişi üstlenmiş durumda bu kadar iş yükünün arasında bu baskılar çalışanların motivasyonunu düşürmekte ve çalışma azmini düşürmektedir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu sorunları ortaya çıkaran idarecileri savunmaktan vazgeçip sorunların üzerine gidilir.

Eğer Sağlık Çalışanları huzurlu çalışmıyorsa hiçbir idarecinin de huzurlu çalışmayacağını buradan ifade ediyoruz. Bu umursamaz tavırlardan vazgeçilinceye kadar sorunları buradan duyurmaya devam edeceğiz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

PAYLAŞ :