Sudan Heyeti’nden Sendikamıza Ziyaret
27 Aralık 2016, Salı

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Genel Başkan Yardımcısı Yahia Hassan Mohammed Ali, Sudan Serbest İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hassan Mohammed El Tayeb Mohammed, Hartum İşçiler Federasyonu Genel Başkanı Khabab Mohammed Saeed Elfadhil, SWTUF Özel Sektör İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hassan Abdellarim Eisa Younis Genel Merkezimizi ziyaret ederek Genel Başkanımız Metin Memiş’le görüştü.

Sudan Heyeti’ne Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Başkanımız Metin Memiş, Sudan’daki sendikal yapılanmaya Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade etti.

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Genel Başkan Yardımcısı Yahia Hassan Mohammed Ali de Memur-Sen’in daveti üzerine Türkiye’ye geldiklerini belirterek Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in çalışma hayatı ve sivil toplum konularındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Mohammed Ali bu camianın Sudan’daki çalışma hayatına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Mohammed Ali Türkiye’nin Sudan’da gerçekleştirdiği sağlık hizmetlerinden çok memnun olduklarını kaydederek Nyala’da Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kuruluşundan dolayı ülkemize teşekkürlerini ifade etti.

Sudan heyeti ziyaretin sonunda Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsü’nü (SASAM) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarete Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu da katıldı.

PAYLAŞ :