Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi
14 Aralık 2016, Çarşamba

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye ve dünya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, "Halep'te kan pazarı kuranları lanetliyoruz. Derhal Halep'e Koridor Açılsın diyoruz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Ankara'da Genel Başkanımız Metin Memiş ve Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen İl Temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Kurulda, Mehmet Akif İnan Vakfı'nın kurulduğu açıklanarak, sendikal alandaki gelişmeler masaya yatırıldı. Memur-Sen Konfederasyonu Gençlik Teşkilatı, Kadınlar Komisyonu, Emekli Komisyonu ve Engelliler Komisyonu genel başkanları da birer sunum gerçekleştirdi. 


Terörü Birlikte Yeneceğiz
Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Yalçın, Türkiye ve dünya gündemini de değerlendirdi. İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak sözlerine başlayan Yalçın, "Terör bu ülkenin kıymetli evlatlarını esir alamayacak, hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alanlara inat birlikte hareket edeceğiz, terörü birlikte bitireceğiz, birlikte yeneceğiz" ifadelerini kullandı. 



Yardım TIR’ları Yola Çıkıyor
Yoğun saldırı altında kalan Suriye'nin Halep kentinde yaşananları “Soykırım” olarak değerlendiren Yalçın, “Halep'te kan pazarı kuranları lanetliyoruz. Derhal Halep'e Koridor Açılsın diyoruz. Halep’te katliam yapanları, soykırım platformu kuranları kınıyoruz. Katliamları sessiz kalanları da zalimlerin ortağı ilan ediyoruz" dedi. Halep’e 81 ilden 81 Tır yardım yapacaklarını hatırlatan Yalçın, çalışmaların devam ettiğini, TIR’ların en kısa sürede bölgeye doğru hareket edeceğini açıkladı. 

 

PAYLAŞ :