Yeni Anayasa Milletin İradesi Ve Kalemiyle Yazılmalı
11 Aralık 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemizin sorunlarını çözecek, rejim tıkanıklıklarını aşacak, demokratik, toplu sözleşme hakkının güçlendirildiği ve iş güvencesinin teminat altına alındığı yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. 

Teşkilat Eğitim Toplantılarımızın ikincisi, Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşması ile başladı. Genel Başkanımız Memiş konuşmasında gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu, sendikamızın kazanımları ve çalışmaları hakkında teşkilat ve temsilcilerimize bilgi verdi.

YENİ ANAYASA MİLLETİN İRADESİ VE KALEMİYLE YAZILMALI

Sivil anayasanın yıllardır özleminin çekildiğini belirten Memiş, “Biz darbe ürünü 82 Anayasasının tüm izleri ve kalıntılarıyla birlikte tarihin çöp sepetine gönderilmesini bekliyoruz. Öyle bir anayasa yapmalıyız ki, zındık hareketler, şer güçler, ifsat şebekeleri tasfiye olsun. Milletin iradesi, kalemi ve kararıyla yazılacak demokratik Yeni Anayasa’nın insan onuruyla başlamasını, sosyal devletle devam etmesini, her satırında adaletin hissedilmesini istiyoruz. Çalışma hayatının çok daha nitelikli hale getirildiği, toplu sözleşme hakkının güçlendirildiği, iş güvencesinin teminat altına alındığı, kamu görevlilerine grev hakkının verildiği, siyaset hakkının hayata geçirildiği yeni Anayasa istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen camiasının bölücü ayaklanmalara karşı çıktığını, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere ‘dur’ dediğini hatırlatan Memiş, ülkesine, milletine, iradesine ve idaresine sahip çıktığını, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğini kaydetti. 

İstiklal Marşımızın ‘korkma’ diye başladığını ifade eden Memiş, şimdiye kadar kimseden korkmadığımız gibi şimdiden sonra da korkmayacağımızı, adaletin zulmü yeneceğine inandığımızı, darbe ve darbecilerden korkmadığımızı çünkü millet iradesinin hepsini yeneceğine inandığımızı vurguladı. 

Ülkemize ve milli iradeye karşı kurulan tuzakların arkasında dış güçlerin olduğunu ve bunu herkesin bildiğini belirten Memiş, ülkemizin sesinin kısılmasına izin vermeyeceğimizi, mazlumların ve mağdurların sesi Türkiye’nin liderine ‘yalnız değilsin’ demeye devam edeceğimizi ifade etti.

KİMSEDEN KORKMAYACAĞIZ, GELİŞMELERİ DOĞRU OKUYACAĞIZ

Korkmadan, sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışacağımızı belirten Memiş, “İstiklal marşımız “korkma” diye seslenirken,  Kur’an’ı Kerim “oku” diye başlıyor. Vahiy ümmeti olarak, dünyanın gidişatını doğru okuyacağız. Bölgesel gelişmeleri doğru tespit edip, doğru teşhis koyacağız. Türkiye’deki değişim ve  dönüşümü doğru okuyacağız. Kimsenin esiri olmayacak, kimsesizlere eser olacağız. Ezberden konuşmayacağız. Ama; ezberleri bozmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çalışma hayatı ve sendikal hareketteki gelişmeleri ferasetle ve basiretle analiz edeceğimizi ifade eden Genel Başkanımız Memiş, Büyük Türkiye’nin istiklal ve istikbal yolculuğunu istikrar içinde sürdürmesi için çalışmaya devam edeceğimizi söyledi. 

Gündemdeki sistem tartışmalarına da değinen Memiş, “Şimdi önemli ve faydalı bir tartışma başladı. Parlamenter sistem mi, güçlendirilmiş parlamenter sistem mi, yarı başkanlık sistemi mi, başkanlık sistemi mi, cumhurbaşkanlığı sistemi mi, partili cumhurbaşkanlığı sistemi mi?  Elbette herkesin bu hususta söyleyecekleri vardır. Türkiye’deki mevcut işleyişin kimi zaman ciddi sıkıntılara yol açtığı muhakkaktır. ABD 227 yılda 45. Başkanını yeni seçti, yeni başkan 58. Hükümeti kuracak. Biz 93 yılda 65 hükümet kurduk. Bir ay ömrü olan hükümetlerimiz var. Bu hükümet sistemiyle istikrar olur mu? Milletimiz kendi kararını verecektir. Başkanlık sisteminden korkmaya da Başkanlık sisteminden korkutmaya da hiç lüzum yok.” Şeklinde konuştu. 

Sağlık-Sen’in mağdurların ve mazlumların yanında olduğunu söyleyen Memiş, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 15 Temmuz’da demokrasinin, özgürlüğün, milli iradenin tarafında olduğumuzu kaydetti. Ümmetin duasıyla, millet olarak hain FETÖ darbe girişimini püskürttüğümüzü söyleyen Memiş, 1 ay boyunca da meydanları boş bırakmadığımızı belirtti. 

KAZANIMLARIN ADRESİ OLDUK

Sağlık-Sen olarak, kazanımların adresi olduğumuzu söyleyen Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsilde 8. yetki dönemini yaşadığımızı hatırlattı. “Bu başarımızı değişime açık oluşumuza, çözüm odaklı sendikacılık yapmamıza, demokratik katılım mekanizmalarını işletmemize, şeffaf yönetim anlayışımıza ve akademik çalışmalarımıza borçluyuz.” diyen Genel Başkanımız, “Toplu sözleşme düzenini kamu görevlilerine kazandıran, kılık kıyafet yasaklarının tarihe karışmasının yolunu açan, ortak akılla darbelere meydan okuyan, mazlum dünyanın sivil sesi olan Konfederasyonumuz Memur-Sen’in önderliğinde hep birlikte tarih yazıyoruz. Teşkilatlarımızla kenetlenerek bu başarıyı yakaladık, teşkilatlarımızın alın teriyle bu başarıyı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Vatan sevdalısı teşkilatlarımızla kar-kış demeden buluşmalarımıza devam edeceğiz. Emeğimizin ve irademizin sesini her zaman alanlarda haykırdık, bu kararlığımızı asla kaybetmeyeceğiz. Değerlerimize sahip çıkacağız. Emeğin hakkı için, teşkilatımızın istikbali için sorumlu davranacak ve sorumlu davranılmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKTA İKİNCİ DÖNÜŞÜM, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRMELİ

Sağlıkta dönüşümün ikinci faslının sağlık çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili olumlu düzenlemeleri içermesini istediğimizi belirten Memiş, sağlık çalışanlarının ‘halkımızın sağlığı bizim bayramımız’ anlayışıyla hizmet verdiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çalışanlara bayram yaşatması gerektiğini söyleyen Memiş, “Bunun için bizim gündemde tuttuğumuz ve bakanlıklarımıza ilettiğimiz taleplerimizi karşılamalıdırlar. Sağlık Sen olarak, bu taleplerimizi unutturmayacağız. Sürekli siyasi iradeye, iktidara, bürokrasiye hatırlatacağız.” dedi. 

 

Taleplerimizi de dile getiren Memiş, “Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, adaletsiz döner sermaye sistemi değişmelidir. Vekil ebe hemşireler, 4/B ve 4/C’liler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro beklentisin karşılanarak, çalışma barışı sağlanmalı, motivasyon artırılmalı, aile bütünlükleri sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu. 

Teşkilat Eğitim Programımızın ikincisi, Bera Otel İmam Hatibi Ahmet Çil’in Kur’an tilaveti ile başladı. Eğitim programımızın ikincisine Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Bursa Üniversite Şube, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır ve Düzce Şube yönetimlerimiz ve temsilcilerimiz katılıyor. 

 

 

PAYLAŞ :