Birinci Grup Teşkilat Eğitimimiz Tamamlandı
10 Aralık 2016, Cumartesi

Teşkilat Eğitim Programımızın ikinci günü, düzenlenen eğitimlerle sona erdi. Programın sabah bölümünde, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Sendikal Mevzuat ve Kazanımlar, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın Erdemli Çalışanın Sendikası, Eğitimci Rahim Aladağ Etkili İletişim ve Liderlik, Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Uzmanı Yasin Dedeş de Sosyal Mecralar ve Mahremiyet konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

ÖRNEK: KAZANIMLARIN ADRESİYİZ

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, yaptığı sunumda, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra, kurum idari kurul, yargı ve ikili ilişkilerle elde ettiğimiz kazanımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu söyleyen Örnek, bundan rahatsız olan sendikaların itibarsızlaştırma yoluna gittiklerini, bu sebeple kazanımlarımıza ve emeğimize sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Sunumunda, soruları da cevaplandıran Örnek, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı, çözüme kavuşturulması için mücadele edeceğimizi ifade etti. 

ÖZAYDIN: DEĞERLER, SENDİKACILIĞIMIZI YÜCELTİR

Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın da eğitim programında sendikacılık, değerler ve değerler sendikacılığı konularını detaylı şekilde ele aldı. Günlük hayatta sahip olduğumuz ve başta dinimiz olmak üzere, sonraki süreçte alimler ve kanaat önderlerinin öğretisi olarak bugüne kadar ulaşan değerlerin, aslında hem hayatımıza, hem sendikacılığımıza değer kattığını, bizi erdemli yaptığını ifade etti. Batının keşiflerinin büyük bir buluş ve bilimsel değer olarak sunulduğunu ifade eden Özaydın, kadim medeniyet değerlerimizin bu öğretileri içerdiğini, yapmamız gerekenin geçmişimize sahip çıkmak olduğunu kaydetti. 

DEDEŞ: MAHREMİYET, SOSYAL MEDYA İÇİN DE GEÇERLİ

Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Uzmanı Yasin Dedeş de sunumunda sosyal medyanın durumu, etki alanları ve mahremiyet konularını ele aldı. Mahremiyetin sosyal medya için de geçerli olduğunu söyleyen Dedeş, “Sosyal medya kurumsal iletişimler için olmazsa olmaz bir alan olmuştur. Sizi takip eden herkese, kurumsal olarak ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca, sosyal medya herkesi kuşatmış durumda. Hem hayatın içinde yer almak, hem de çocuklarımızın da içinde yer aldığı bu mecrayı tanımak için sosyal medyanın içinde yer almalıyız.” şeklinde konuştu. 

ALADAĞ: LİDERLE YÖNETİCİ ARASINDA FARK VAR

Eğitimci Rahim Aladağ ise Etkili İletişim ve Liderlik başlıklı sunumunda, iletişimin önemine değindi. Kaliteli, verimli, huzurlu çalışma ortamlarının sırrından birisinin iletişim olduğunu vurgulayan Aladağ, “Önce insanlar birbirini tanımalı. Tanımadığımız kişilerle başarılı bir iletişim kuramayız. Beraber yaşamanın ve beraber başarmanın sırrı ekip ruhunda gizlidir ve ekip birbirinin dilini en iyi bilen, birbirini en iyi anlayandır” şeklinde konuştu.

Lider ve yönetici konumunda bulunanların diğer insanlara göre daha önde olduklarını belirten Aladağ, “Lider ve yöneticiler, yönettikleri ve öncülük ettikleri kitlelerin güvenini kazanmış kişilerdir. Liderlik bir bakıma Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyeti ile ilk derslerinden birisini almıştır. Liderliğin ve yöneticiliğin sırrı bu vasiyette açıkça ifade edilmiştir” dedi.

Programımız Eğitimci Rahim Aladağ’ın sunumunun ardından Grup Yürüyüş’ün ezgi dinletisi ve Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. 

 

 

PAYLAŞ :