15 Temmuz’da Görev Yapan Sağlık Çalışanları da Ödüllendirilmeli
05 Aralık 2016, Pazartesi

Sağlık-Sen olarak, 15 Temmuz darbe akşamı başta 112 çalışanları olmak üzere, görev yapan sağlık çalışanlarının da ödüllendirilmesini istedik. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na yazdığımız talep yazısında, darbeye karşı yapılan mücadeledeki takdir etme ve ödüllendirmenin emniyet mensuplarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ettik. 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemizin 15 Temmuz’da FETÖ ve işbirlikçilerinin hain darbe girişimine maruz kaldığını, ancak milletimizin demokrasiye, milli irade ve milli idareye sahip çıkması sonucu darbe girişiminin başarısız olduğunu hatırlattı. 


Darbe girişiminin yaşandığı gece şehit ve gazilerimize müdahale eden ve takip eden günlerde görevli olsun olmasın görev yerini boş bırakmayan sağlık çalışanlarının darbe girişiminin başarısız olmasındaki başarısının da yadsınamayacağını ifade eden Memiş, o gece meydanlara çıkan, tankın önüne dikilen, kendisini mermilere hedef yapan, canı pahasına sağlık hizmeti sunan kimsenin, bunu bir beklenti içinde yapmadığını, vatanı, milleti ve ülkesinin geleceği için yaptığını kaydetti. 


Darbenin başarısız olmasında vatansever emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının payının görmezden gelinmeyeceğini belirten Memiş, “Darbenin önlenmesinde önemli görevler üstlenen emniyet teşkilatının ödüllendirilmesi, takdir edilecek bir davranıştır. Ancak, kamu görevlileri arasında ayrımcılık yapılmamalı, emniyet görevlileri yaptıkları hizmetten dolayı ödüllendirilirken, bu takdir özellikle Ankara ve İstanbul’da görev yapan başta 112 çalışanları olmak üzere bütün sağlık çalışanlarından da esirgenmemelidir.” şeklinde konuştu. 


Memiş, bu sebeple, darbe teşebbüsünün olduğu gece şehit ve gazilerimize sağlık hizmeti sunumunda görev alan, darbe girişimi tekrarı endişesinin her an yaşandığı günlerde sağlık tesislerini boş bırakmayarak her türlü duruma karşı hazır bekleyen başta 112 çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının da polisler gibi ödüllendirilmesinin hakkaniyetli bir davranış olacağını ifade etti.

 

PAYLAŞ :