Terimizin Bulunmadığı, İçinde Olmadığımız Kazanım Yoktur
28 Kasım 2016, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Mustafa Örnek, Tekirdağ Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Burada konuşan genel başkan yardımcılarımız, sendikamızın kazanımlarının yanı sıra ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen’in, kazanımların adresi olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcılarımız, ‘terimizin bulunmadığı, içinde Sağlık-Sen’in olmadığı hiçbir kazanım yoktur. Taleplerimizin takipçisi, kazanımların adresiyiz’ şeklinde konuştu.

BAYKAN: MEMUR-SEN, GELECEĞİ İNŞA EDECEK ERDEMLİLER HAREKETİ
Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, konuşmasında, sendikal anlayışımıza yönelik değerlendirmelerde bulundu. Memur-Sen’in özelde üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, genelde ise ülkemizde, coğrafyamızda ve bütün dünyadaki mazlumların sesi olmak, zulümlere dur demek için kurulduğunu söyleyen Baykan, Merhum M. Akif İnan ve arkadaşlarının sendikal mücadelemizi ‘ülkemizin geleceğini inşa etme adına bir erdemliler hareketi’ olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Değerler sendikacılığı yolculuğu bu ilkelerle başladığında, ‘bu iş sizin işiniz değil, yapamazsınız’ denildiğini belirten Baykan, “Bunu söyleyenler, şunu göremiyordu: Öncülerimiz o vakit, erdemliliğin, irfanın, izanın,  adamlığın, adanmışlığın,  tohumlarını ekiyordu. Bu tohumlar bugün Tekirdağ’da ve dahi bütün ülke sathında başak veriyor çok şükür.” Şeklinde konuştu.
Bunu söyleyenlerin, ülkemizde emekçilerin temsilinin bazı grupların tekelinde kalmasından dolayı böyle düşündüğünü de belirten İdris Baykan, “Arkadaşlar bizler erdemli, bilgili, görgülü, bilgisine danışılan, öğrenmeye ve öğretmeye azimli, aldanmayan ve aldatmayan olmalıyız. Sendikal mücadelemizin öznesi insandır.  Asaletimiz kendimizle başlar, bağlılığımız bu topraklaradır.  Herkesin ve her kesimin kendisi olduğu ve kendisi kalabildiği bir teşkilâtız. Bizim ötekimiz yok. Ötekileştirecek zamanımızda yok. Kavga ile hakikat davasını yaşatamayız. Memur-Sen’in ol(a)madığı ortamlarda 28 Şubatlar oldu. Ama bizim varlığımızdan sonra 27 Nisanlar, 17-25 Aralıklar ve 15 Temmuz olamadı hamdolsun.” dedi. 


‘Kanla kazanılmış bu toprakları parayla satmam’ diyen Abdülhamit Han’ın torunlarının 15 Temmuz’da vatanına, milletine ve iradesine sahip çıkarak vatanını satmadığını da dile getiren Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, bizler var oldukça kimsenin bu asil millet üzerine hesap yapmaması gerektiğini kaydetti. 


Milletimizin liderlerini, liderlerin de milletini bulduğunu ifade eden Baykan, “Bu millete kimse diz çöktüremeyecektir. Bunun baş aktörleri de sizlersiniz, teşkilâtımızdır. Bu büyük ailenin mensupları olarak, hepimiz başkalarının en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık hizmetini görüyoruz.  Bu ulvi görevin karşılığı parayla, pulla veya başka bir şeyle ödenmez. Kimse, yalanlarıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını kandırmaya çalışmasın. Sağlık-Sen’in terinin ve yerinin olmadığı bir kazanımın olması mümkün değildir. Sığ tartışmalara girmeden çok çalışmalıyız. Yılmadan, yorulmadan ve yolumuzu şaşırmadan yürümeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. 


ÖRNEK: TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ
Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ise konuşmasında, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra diğer kazanımlarımızı katılımcılarla paylaştı. Başarılı bir toplu sözleşme süreci yaşandığını belirten Örnek, “Kazanımlarımızın hepsini anlatmaya gerek yok, zaten sizler bunu biliyorsunuz. Yüzdelik zam oranı, son 13 yılın en yükseği olarak gerçekleşti. İlk kez shs, gihs, ths ve yhs arkadaşlarımız için döner sermaye tavan ve kadro unvan katsayısı artışı aldık, izinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamasını sağladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda nöbet ücretleri ile ilgili artış sağladık, geçici görevlendirmelerde yaşanan ücret mağduriyetini giderdik” şeklinde konuştu. 


112 çalışanlarının yemek sorununun daha önceden çözülmesine karşın, hayata geçmesinin bürokratik sebeplerden dolayı bugüne kaldığını belirten Örnek, KHK ile Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanelerde yaşayan çalışanların sorunlarıyla da yakından ilgilendiğimizi ifade etti. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ikinci kez açılmasının Sağlık-Sen’in girişimleriyle hayata geçtiğini belirten Örnek, “Ancak Çerçeve Yönetmelik’in değişmesi sonucu sınav ertelendi. Bakanlık kendi yönetmeliğini değiştirmek için erteledi. Değişiklik yapılır yapılmaz sınav ilanı tekrar yapılacak. Bunun yanı sıra ASPB’de, sınav sonrası tercihler alındı, ancak yaşadığımız gündem sebebiyle yerleştirmeler açıklanmadı. Bunun da en kısa sürede gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. 


Yıpranma payı için çalışmaların sürdüğünü belirten Örnek, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değişmesi, istihdam açıklarının kapatılması, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi konuların takipçisi olduğumuzu da belirten Mustafa Örnek, lisans tamamlamanın Sağlık-Sen’in başarısı olduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarının emeklilikte maaşlarının düşmemesi için ek ödemelerin emekliliğe yansıması ve mevcut emeklilerin maaşlarına da seyyanen zam yapılarak mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirten Örnek, emeklilerin de maaş promosyonlarına bir an önce kavuşması gerektiğini kaydetti. 


İl Divan Toplantısı’na Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Mustafa Örnek’in yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız ve Memur-Sen İl Temsilcisi Durali Baki, Bayındır Memur-Sen Tekirdağ Temsilcisi Erkan Akkaya, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’ın yanı sıra, kurum yöneticileri katıldı.

 

 

PAYLAŞ :