Çanakkale Sağlık Sen Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu için Denetleme Kurulu Raporu, Faaliyet ve Hesap Raporu ile Bütçe Önerisi Duyurusudur.
25 Kasım 2016, Cuma

SAĞLIK-SEN ÇANAKKALE ŞUBESİ FAALİYET RAPORU

1. Göreve geldiğimiz 08/12/2012 tarihinden itibaren her haftanın en az bir gününde Şube Yönetim Kurulu toplantıları gerçekleştirilmiş, toplantılarda haftalık yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yapılacak çalışmalar planlanmıştır.

2. Üyelerimizin sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için Cumartesi günleri sendika hizmet binasında dönüşümlü olarak yönetim kurulu üyeleri ve sendika avukatı hazır bulunmuş, sendika avukatımızın üyelerimizle bire bir görüşme yapmaları sağlanmıştır.

3. Haftada bir gün olarak kullanılan sendika izni günlerinde Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Yönetim Kurulunun haftalık toplantısında belirlediği ilçedeki işyerlerini ziyaret etmiş ve üyeler ile bire bir görüşmüş ve üye çalışması yapılmıştır. İşyeri ziyaretlerinde üyelerimizin sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için işyeri yöneticileri ile görüşmeler yapılmıştır.

4. Yönetim Kurulu Üyeleri nöbet usulü çalışan personeller ile üyelerimizi değişik tarihlerde farklı işyerlerinde hafta sonları ve gece ziyaret etmiş, sorun ve talepler yerinde tespit edilmiş, üye çalışması yapılmıştır.

5. İl Divan Toplantıları geniş katılımla Genel Merkezimizin koordinasyonu ile düzenli olarak yapılmıştır.

6. Üyelerimiz ve yakınlarının düğün, nişan, doğum günü vb. günlerine katılım sağlanmış, cenaze, hastalık, ameliyat gibi durumlarında ziyaret edilerek destek olunmuştur.

7. Sendika takvimimizde belirtilen özel gün ve haftalara yönelik etkinlikler, ziyaretler, anma törenleri düzenlenmiştir. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Ebeler Haftası, Hemşireler Haftası ve Anneler günü kapsamında üyelerimize özel hediyeler dağıtılması sağlanmıştır.

8. Tüm ilçelerimizde, sendika üye ve aileleri ile tanışma, birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamaya yönelik kahvaltı programları düzenlenmiştir.

9. Çeşitli tarihlerde gündeme ve haklarımıza yönelik basın açıklamaları yapılarak kamuoyu oluşturulması ve halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

10. Sorumluluk alanımızdaki işyeri yöneticileri her ay en az 1 kez olmak üzere düzenli olarak ziyaret edilmiş, üye talep ve sorunlarına yönelik çalışmalar yapılmıştır.

11. Çanakkale STK’ları ile temas ve diyalog içinde bulunarak ziyaret edilmiş, ortak çalışmalar yapılmıştır.

12. Çanakkale milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ile temas içinde olunmuş, diyalog ve ortak çalışma ortamı sağlanmış, hem ilimize hem üyelerimize yönelik çalışmalar yapılmıştır.

13. İşyeri temsilcilerinin etkili ve verimli çalışmalarını sağlamaya yönelik eğitimler düzenlenmiştir.

• 2013 Yılı Şubat ayında Sendika işyeri temsilcilerine yönelik ÇTSO toplantı salonunda “protokol, etkili iletişim ve liderlik” konulu eğitim düzenlenmiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz ARSLAN katılmıştır.

• 01 Mart 2014 Çanak Otel de işyeri temsilcilerine yönelik teşkilat ve sendika konulu eğitim programı düzenledi.

• 03.01.2015 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Tesislerinde işyeri temsilcilerine yönelik teşkilat ve sendika konulu eğitim programı düzenledi.

• 12.04.2015 Çanak Otel de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa ÖRNEK’ in teşrifleri ile Aile Hekimliği Çalıştayı düzenlenmiştir.

• 20.02.2016 tarihinde sendika binasında Gençlik Komisyonu üyelerine yönelik teşkilat ve sendika konulu eğitim programı düzenledi.

• 26 Mart 2016 tarihinde ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonunda Rahim ALADAĞ’IN konuk olarak katıldığı “Kişisel Gelişim” konulu eğitim düzenlendi, 300 kişilik katılım ile eğitim gerçekleştirildi.

14. Üyelerimizin yararlanması için Miller Akaryakıt ve Oto, Doyum Restoran, Manzara Restoran, YDS Academy, Atalar Optik, Cadde Optik, Ali SOLMAZ Ayakkabı, Ahmet YILDIZ Giyim, Diyetisyen Feriha KANTEMUR, Diyetisyen Begüm KURAN, Aydoğan Gıda firmaları ile dönemlik çeşitli oranlarda indirim sözleşmeleri yapılmıştır.

15. Genel Merkezimiz tarafından çeşitli tarih ve şehirlerde düzenlenen “Türkiye Buluşması”, “Sağlıkta Bedel Ödeyenler” ve “Teşkilat Eğitimi” vb. etkinliklere yönetim kurulu, işyeri temsilcisi ve üyelerden oluşan ekipler ile katılınmış ve bu toplantılarda işyeri temsilcileri ve üyelerin, Genel Merkez Yönetim kurulu ile bire bir tanışması ve görüşmesi sağlanmıştır.

• 14-16 Aralık 2012 tarihinde Akara ili Kızılcahamam İlçesinde Genel Merkezimiz tarafından organize edilen “Sağlık- Sen Türkiye Buluşmasına” 20 kişilik temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

• 14-17 Şubat 2013 tarihinde Antalya İlinde Genel Merkezimiz tarafından organize edilen “Sağlık- Sen Türkiye Buluşmasına” 20 kişiden oluşan temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

• 2013 Kasım ayında Antalya İlinde Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen Teşkilat Toplantısına 20 kişiden oluşan temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

• 16 Mart 2014 tarihinde Tekirdağ İlinde Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU’ nun katıldığı Tıp Bayramı Programına temsilcilerimiz ve üyelerimizle katılındı.

• 12 Mayıs 2014 tarihinde Ankara İlinde Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen Ebeler & Hemşireler ve Anneler Günü Ankara Türkiye Buluşmasına 20 kişiden oluşan temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

• 20 Mayıs 2014 tarihinde Büyük Türkiye Buluşmasına Şube Başkanımız Suat ÖZEN katıldı. • 27 Şubat -01 Mart 2015 Antalya İlinde Genel Merkezimiz tarafından organize edilen Sağlık-Sen Türkiye Buluşmasına 20 kişiden oluşan temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

• 11 - 15 Şubat 20016 tarihinde Afyon ilinde Genel Merkezimiz tarafından organize edilen Başkanlar Kurulu ve Genişletilmiş Teşkilat toplantısına 20 kişiden oluşan temsilci ve üyelerimiz ile katılındı.

16. İlimize komşu illerde bulunan Sendikamız şubelerinin divan, eğitim vb. etkinliklerine katılım sağlanmıştır.

17. Sendika Şubemize daire alınması kararı ile Genel Merkez yetki belgesi alınarak İsmetpaşa Mahallesi İnönü Cad. koyuncu Apt.145 kat 2 de mevcut daire alınmıştır. Üyelerimiz ve Ailelerini sıcak bir yuvaya kavuşturduk. 2013 Aralık ayında Tapusunu Sağlık Sen Genel Merkezi adına Aldığımız Hizmet Binamızın iç ve dış tefrişatını 18 Mayıs 2014 tarihinde tamamlayıp, hizmet vermeye başladık. Toplantı Salonu, kitaplık, Kablo TV, Sınırsız İnternet bulunmakta ve hafta sonuda dahil Haftanın 6 günü hizmet verilmektedir.

18. Şubemiz teşkilatlanmasını güçlendirmek, kurumsallaşmayı sağlamak ve etki alanını genişletmek için Kadınlar Komisyonu, Engelliler Komisyonu ve Gençlik Komisyonu oluşturulmuş ve komisyonlar çalışmaya başlamıştır. Kurulan komisyonlar hem Genel Merkezimiz hem de diğer şubelerimiz için model ve öncülük etmiştir.

19. “Tıbbiyeden Şehadete” temalı Çanakkale Savaşlarına katılan, şehit ve gazi olan sağlık personelini anmaya yönelik çeşitli etkinlikler ile düzenlenmiştir.

• 18 Mayıs 2013 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Agah KAFKAS, misafir ve üyelerimizin geniş katılımıyla tüm gün ve geceyi kapsayan “Mektepten Şehadete, Tıbbiyeli Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

• 18 Mayıs 2014 Çanakkale Şehitleri ve Tıbbiyelileri anma Programı kapsamında Şehitler Camiinde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, Katılımcılar ve Üyelerimize pilav dağıtımı yapıldı.

• 18 Mayıs 2015 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, misafir ve üyelerimizin geniş katılımıyla tüm gün ve geceyi kapsayan “Mektepten Şehadete, Tıbbiyeli Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

• 18 Mayıs 2016 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, misafir ve üyelerimizin geniş katılımıyla tüm gün ve geceyi kapsayan “Mektepten Şehadete, Tıbbiyeli Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

20. 1 Mayıs 2013 İşçi ve Emekçi Bayramının Memur-Sen Çanakkale Programı etkinliklerinde üye katılımının sağlanması ve giderleri şubemizce karşılanmıştır.

21. 01.02.2013 Tarihinden itibaren Sendikamızın Kurumsal hizmet vermesi için sekreter çalıştırılmaya başlanmıştır.

22. 14 Mart 2014 Tıp Bayramını programı İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ÇTSO Fuar Merkezinde düzenlenmiştir. Programda “Suriye Savaş Mağdurları” ve “Sağlıkta Bedel Ödeyenler” film gösterimi gerçekleştirilmiştir.

23. 01 Eylül-30 Eylül 2014 Tarihlerinde Deniz Spor Tesislerinde Üyeler arasında tanışma ve beraberliği sağlamak amacıyla 100.Yıl futbol turnuvası düzenlenmiştir. Turnuvaya Memur- Sene bağlı Şubelere üye olan 11 Takım katılmıştır. Şampiyon olan Takıma Akşam yemeği düzenlenmiş ve sponsor firmaların ödülleri takdim edilmiştir.

24. Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Çanakkale’den Türkmen Dağına Yardım Eli” temalı yardım organizasyona destek sağlanmıştır.

25. Demokrasimize, milli egemenliğimize, milli birliğimize, ülkemizin bütünlüğüne yönelik gerçekleşen her türlü faaliyete karşı dik duruş gösterdik ve milli iradeye destek verdik. 15 Temmuz Darbe girişimine yönelik demokrasi nöbetine ve demokrasi meydanında halkın ve devletin yanında olunmuştur.

26. 25 Eylül 2016 tarihinde Şair ve Radyo Programcısı Talha Bora ÖGE’nin katılımıyla Milli İrade Destanı temalı program geniş katılım ile gerçekleştirilmiştir.

Suat ÖZEN Şube Başkanı,Haluk Cihat TEMİZ  Şube Başkan Yrd.(Şube Başkan Vekili), Hakan PINARCIOĞLU Şube Başkan Yrd.( Teşkilatlanma), Mustafa YURTSEVEN Şube Başkan Yrd.( Mali işler),Nurşen DİNÇ  Şube BaşkanYrd. (Basın ve İletişim), Ali Sinan USLU Şube Başkan Yrd.( Mevzuat ve Toplu Sözleşme),  Kadir Zeki ŞAKAR Şube Başkan Yrd.(Eğitim ve Sosyal İşler)

SAĞLIK-SEN ÇANAKKALE ŞUBESİ OLAĞAN GENEL KURULU YILLARA GÖRE TAHMİNİ 4(DÖRT) YILLIK BÜTÇE ÖNERİSİ

YILLAR ÜYE SAYISI YILLIK AİDAT TUTARI 2017Yılı Tahmini Üye Sayısı 2300 Tahmini Yıllık Gelecek Aidat 180000,00 TL 2018 Yılı Tahmini Üye Sayısı 2500 Tahmini Yıllık Gelecek Aidat 200000,00 TL 2019 Yılı Tahmini Üye Sayısı 2750 Tahmini Yıllık Gelecek Aidat 225000,00 TL 2020 Yılı Tahmini Üye Sayısı 3000 Tahmini Yıllık Gelecek Aidat 250000,00 TL

Suat ÖZEN Şube Başkanı,Haluk Cihat TEMİZ  Şube Başkan Yrd.(Şube Başkan Vekili), Hakan PINARCIOĞLU Şube Başkan Yrd.( Teşkilatlanma), Mustafa YURTSEVEN Şube Başkan Yrd.( Mali işler),Nurşen DİNÇ  Şube BaşkanYrd. (Basın ve İletişim), Ali Sinan USLU Şube Başkan Yrd.( Mevzuat ve Toplu Sözleşme),  Kadir Zeki ŞAKAR Şube Başkan Yrd.(Eğitim ve Sosyal İşler)

 

ÇANAKKALE ŞUBESİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU İLE İLGİLİ KARAR DEFTERİ ÖRNEĞİ

Şube Yönetim Kurulumuz, 17/10/2016 tarihinde Şube Başkanı Suat ÖZEN başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. 1- Şubemizin 4. Olağan genel kurulunun 11/12/.2016 tarihinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 18/12/2016 tarihinde yapılmasına, 2-Genel Kurul Harcamalarının Seçilecek Şube Yönetimi tarafından Şube bütçesinden karşılanmasına,

Suat ÖZEN Şube Başkanı,Haluk Cihat TEMİZ  Şube Başkan Yrd.(Şube Başkan Vekili), Hakan PINARCIOĞLU Şube Başkan Yrd.( Teşkilatlanma), Mustafa YURTSEVEN Şube Başkan Yrd.( Mali işler),Nurşen DİNÇ  Şube BaşkanYrd. (Basın ve İletişim), Ali Sinan USLU Şube Başkan Yrd.( Mevzuat ve Toplu Sözleşme),  Kadir Zeki ŞAKAR Şube Başkan Yrd.(Eğitim ve Sosyal İşler)

 

SAĞLIK-SEN ÇANAKKALE ŞUBESİ DENETLEME KURULU RAPORU

RAPOR NO : 9

RAPOR TARİHİ:

20.11.2016 Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi Denetleme Kurulu Üyeleri olarak idari ve mali yönden denetim ve inceleme yapılmıştır.

a) İdari Denetim :

Şubeler tarafından tutulması gereken defterlerin usulüne uygun olarak tutulduğu, Gelen ve giden evrak kayıtlarının usulüne uygun ve düzenli yapıldığı, Gelen ve giden evrak dosyalarının kayıtlara uygun olduğu, Demirbaş eşya defteri kayıtlarının usulüne uygun olduğu, Üyelik ve istifa formlarının usulüne uygun doldurulup arşivlendiği görülmüştür.

b) Mali Denetim :

Gelir ve gider defterlerinin incelenerek, denetleme yapılan döneme ilişkin ayrıntılı mali rapor aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir;

01.01.2013-31.10.2016 Tarihleri Arası

YIL GELİR GİDER

2013 120.345,42 TL 78.739,13 TL 2014 85.513,44 TL 131.193,60 TL 2015 113.977,97 TL 113.980,57 TL 2016(Olağan Genel Kurul) 80.599,00 TL 69.285,62 TL

TOPLAM 400.435,83 TL 393.198,92 TL

KALAN BAKİYE : 7.236,91 TL

2012 YILINDAN DEVİR: 4.078,72 TL

TOPLAM 11.315,63 TL

Harcamaların Yönetim Kurulu kararları esas alınarak yapıldığı, İstihdam edilen personel “Hafize BALCI” nın özlük ve mali haklarının Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından takip edildiği bildirilmiştir.

c) Değerlendirme :

Yukarıda detaylı olarak belirtilen idari ve mali denetim sonucuna ve Şube ile ilgili konulara ilişkin genel bir değerlendirme yapılmıştır. 20.11.2016 tarihinde Şube Denetleme Kurulu üyeleri şubeye davet edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda, karar defteri ve alınan kararların usulüne uygun olduğu, gelen-giden evrak kayıtlarının zamanında ve düzenli işlendiği, yapılan harcamaların usulüne uygun olduğu ve defteri işlendiği tespit edilmiştir. Çanakkale Sağlık-Sen Şubesinin üye sayısının bir önceki genel kurul tarihinde 15 Mayıs 2012 sayım tutanaklarındaki üye sayısı 1484 olduğu, ve 15 Mayıs 2016 sayım tutanaklarında 574 üye artışı ile 2058 Üye sayısına ulaştığı tespit edilmiştir, iş bu hazırlanan Denetim Raporu, tarafımızdan 4 (dört) nüsha olarak imza altına alınmıştır.

BAŞKAN                ÜYE                          ÜYE                    ÜYE                                       ÜYE

Cemil AGAS   Mehmet KOLTUK           Ercan AGA        Enver ERCAN                  Şaban ÖZDEMİR






Faaliyet Raporu ve Bütçe Önerisi
Hesap Raporu
Denetleme Raporu
PAYLAŞ :