Memur-Sen’den Bakan Çavuşoğlu’na Ziyaret
15 Kasım 2016, Salı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’u ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ve SESRIC tarafından İstanbul’da yapılan “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu kapanışında, 58 ülkeden 116 Konfederasyon temsilcisinin 4 dilde ortak olarak yayınladığı “İstanbul Deklarasyonu”nu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında gündeme getirdiği için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. 

Yalçın, ayrıca yurtdışında 4/A görev kapsamındaki Dışişleri Bakanlığı personeline kur farkı kaynaklı görev ücreti artışı yapıldığını, ancak 4/B kapsamındaki sözleşmeli personele bu yönde bir artış yapılmadığını, buna bağlı olarak mağduriyetin ortaya çıktığını söyledi. Yalçın, konuya maliye Bakanlığının olumsuz yaklaştığı için mağduriyetin giderilmediğini vurguladı. Yalçın, Bakanlar Kurulu kararıyla mağduriyetin giderilmesi için Bakan Çavuşoğlu’ndan destek istedi.   

 


Bakan Çavuşoğlu ise Yalçın’a ve Memur-Sen ailesine teşekkür ederek, “Yaptığınız işi son derece önemsiyorum. Emek örgütlerinin talebini Taşkent’te gündem getirdik. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Emek örgütlerinin bu talebini önemsiyoruz” dedi. 


Bakan Çavuşoğlu, kamu çalışanlarının talebini dikkate aldığını ve konuyla ilgileneceğini belirtti.

PAYLAŞ :