Ülkemiz İçin Her Türlü Bedeli Ödemeye Hazır Olduğumuzu Gösterdik
02 Ekim 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sivas şubemiz tarafından düzenlenen İl Divan ve Eğitim Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız, “Milletimiz dünyanın en alçak darbe ve işgal projelerine karşı her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu gösterdi. Milli iradenin bileğinin bükülemeyeceğini tüm dünya gördü. Milletimiz emperyalizmle mücadele eden tüm halklara, milletlere rol model oldu.” dedi.

Memiş, “Allah’a kulluk yapmak yerine güç sahiplerine kulluk yapanlar milletten uzaklaşır, milletin değerleriyle çatışır hale gelirler. Milletiyle hem hal olamayanlar başka milletlerin, başka devletlerin, başka güçlerin kuklası olurlar. Bu sapıtmanın, yoldan çıkmanın, bozulmanın, çürümenin en büyük örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde tüm Türkiye gördü. Kendini milletini, meclisini, devletini, vatanını,  milletin silahlarıyla bombalayan hain darbecilere, vicdansızlara, alçaklara, gözü dönmüşlere milletçe şahitlik ettik. Bunlar bu ülkeye ait olamaz, bu vatanın bir parçası olamaz. Allah’tan milletimiz onurlu duruşu ve kararlılığı ile darbeye izin vermedi. Türkiye için bedel ödediler, daha büyük bedeller ödemeye hazır olduklarını gösterdiler.” şeklinde konuştu.

243 ŞEHİT SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, TÜM İSLAM COĞRAFYASININ ŞEHİDİDİR
Vatan nöbeti için sokaklara dökülenlerin, şehit ve gazi olanların sadece Türkiye’nin değil dünyadaki tüm mazlumların şehidi ve gazisi olduğunu söyleyen Genel Başkanımız, “O gece sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuk. Vatan nöbeti tuttuk. Bu nöbet sadece Türkiye için değil Arakan Müslümanları için, Bosna halkı için, Afgan kardeşlerimiz için, Somali, Sudan, Filistin mazlumları için tuttuk. 243 kişi dünya mazlumları için şehit oldu. Biliyorlardı ki, emperyalistlerin işgal girişimi, darbecilerin kirli senaryosu o gece gerçekleşirse Müslüman dünyanın, mazlum dünyanın ana direği çökecekti, son kalesi yıkılacaktı,  onların dünyadaki sesi kısılacaktı. İşte 243 şehit Anadolu’nun düşmesine, mazlumların dünyadaki tek sesi Türkiye’nin sesinin kısılmasına izin verdi. Allah rahmet etsin. Bizlerde şehitlerimizle, gazilerimizle birlikte omuz omuza alanlardaydık, karanlığın içinden aydınlık çıkarmak için mücadele verdik.” dedi.

MALAZGİRT, ÇANAKKALE, KURTULUŞ SAVAŞI RUHU DEVAM EDİYOR
Genel Başkanımız Memiş, “15 Temmuz darbesine karşı direniş Malazgirt ruhudur, Selçuklu’ya medeniyet kurduran ruhtur, Fatih ruhudur, Osmanlı’yı küresel güç yapan ruhtur, Çanakkale ruhudur. Bu ruh ebed müddet anlayışı ile devam edecektir. Bu ruh etkisini ve etkinliğini dünya ölçeğinde arttırarak sürdürecektir. 15 Temmuz bir halk destanıdır, bir millet destanıdır. Büyük ve yeni Türkiye destanıdır. Bu destan küresel emperyalizmin oyunlarını, tuzaklarını darmadağın etmiştir. Bu irade küresel sömürgecilerin tüm kuklalarını tasfiye etmiştir. Tüm dünya Türk milletine operasyonun sökmeyeceğini izleyerek görmüştür. Tüm dünya Çanakkale ruhunun misliyle büyüyerek devam ettiğine şahitlik etmiştir.” şeklinde konuştu.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ, YENİ ANAYASA İLE YÜKSELTECEĞİZ
15 Temmuz ihanet sürecinden sonra Yeni Anayasa’ya ihtiyacın daha da arttığını söyleyen Memiş, “Memur-Sen olarak, AK Parti, CHP ve MHP’nin birlikte mini anayasa yapma girişimlerini, görüşmelerini önemsiyoruz. Mutlaka antidemokratik 82 anayasasında yapılacak her demokratik değişiklik, özgürlükten yana her değişim toplumun faydasınadır. Memur-Sen olarak, yeniden Büyük Türkiye’nin mini anayasa değişikliğiyle kurulamayacağını, gerçekleştirilemeyeceğini düşünüyoruz. Bu anlayışla,  millet iradesiyle, milletin demokratik kalemiyle yazılacak, yine milletin kararıyla yürürlüğe girecek demokratik, özgürlükçü ve sivil bir yeni anayasanın hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu noktada sadece elimizi değil gövdemizi taşı altına koymaya hazırız. Yeni Anayasa darbelerin izinin tüm mevzuatlardan silinmesinin miladı olacak, darbeler gibi izleri de tarihin çöplüğünde yerini almış olacaktır.” dedi.

VATAN VARSA, VAR OLURUZ
Memur-Sen’in, örgütlü bir yapının neler yapabileceğini 15 Temmuz’da herkese gösterdiğini söyleyen Memiş, Memur-Sen’e sahip çıkmaya da davet ederek, “Vatan varsa Türkiye var. Türkiye varsa millet var. Millet ve iradesi varsa demokrasi var. Demokrasi varsa sivil toplum ve sendikalar var. Sendikalar varsa adil gelir dağılımı var. Sosyal haklar var. Ekonomik haklar var.  Siyasal haklar var. Sivil haklar var. Refah var. Sendikalarımıza sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır. Vatana sahip çıkmak haklarımıza sahip çıkmaktır. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu, konfederasyonu olan, hem milletin hem kamu görevlilerinin sözcülüğünü yapan ve hukukunu koruyan Memur-Sen’imize sahip çıkalım, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımıza destek olalım. Örgütlü ol, sendikalı ol ve Memur-Sen’li ol anlayışıyla hareket edelim.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sivas şube başkanlığımız tarafından düzenlenen programa Genel Başkanımız Metin Memiş ile birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :