Memiş: Yıpranma Payı Tüm Sağlık Çalışanlarını Kapsamalı
24 Eylül 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini, sabit üzeri ödemenin de tüm hastanelerde yapılmasını istedi.

Genel Başkanımız Memiş, İzmir 2 No’lu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Buradaki konuşmasında gündeme ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik değerlendirmede bulunan Memiş, ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya mazlumları adına sendikacılık yapan bir anlayışın gereği, 15 Temmuz Darbesinde de millet iradesine sahip çıktığımızı söyledi. Öncelikle olarak ülkemizin ve milletimizin geleceğini koruma adına sendikacılık yaptığımızı belirten Memiş, aynı kararlılığı sürdürmeye devam edeceğimizi ifade etti.

BİZ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLERE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

15 Temmuz’da esas olanın darbeye karşı gösterilen duruş olduğunu söyleyen Memiş, “Demokrasimizi ve millet iradesini korumak için 15 Temmuz’da tanklara, helikopter mermilerine, uçak bombalarına karşı koyduk. Darbeye karşı başarılı olduk, şimdi sıra darbecilerle mücadelede. FETÖ’ye mensup ve destek olanlar, terörle mücadele kapsamında kamudaki görevlerinden uzaklaştırılıyor. Bu mücadele sürerken, isabetli kararlar verilmeli, FETÖ tüm kamu birimlerinden temizlenmelidir. Asıl nöbetimiz bundan sonra başlıyor. Daha çok çalışacağız, ülkemize milletimize daha çok sahip çıkacağız. Bizi ayrıştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz, asla müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bir husus da, FETÖ ile mücadelede masum insanların mağdur edilmemesidir” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Terörle ve darbecilerle mücadele ederken hayatın doğal akışının da devam ettiğini söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Sağlık Bakanımızı tekrar ziyaret ederek sorunlarımızı, taleplerimizi ilettik. Sorunların çözümüne yönelik öneri ve tekliflerimizi kendisiyle paylaştık. Sayın Bakanımız, sağlık çalışanlarının sorunlarını zaten biliyor. Çözüm için hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ilettiği konulardan birinin de yıpranma payı olduğunu söyleyen Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsamasını istedi. Bakan Akdağ’ın da bu konuda aynı düşüncede olduğunu söyleyen Memiş, “Yaptığımız görüşmede Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, ‘Ben de böyle olmasını istiyorum. Bu mücadeleyi verelim, sonuçlandıralım” demişti. Bu mücadeleyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

BU NASIL ADALET

Sağlık çalışanlarının diğer bir sorununun döner sermaye adaletsizliği olduğunu vurgulayan Başkan Memiş, “Biz döner sermayeye, sabit ek ödeme ekleterek bu  adaletsizliğin bir nebze önüne geçtik. Daha önce, sağlık çalışanları Milli Eğitimdeki memurun aldığı sabit ödemeyi bile alamıyordu. Sağlık hizmetleri ile başka kamu hizmetlerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini hep dile getiriyoruz. Yeni ve adaletli performans sistemi hayata geçmeli, sağlık çalışanları hak ettiğini almalıdır. Bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz” dedi.

Sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisini de Bakan Akdağ’a taşıdığını belirten Memiş, “4/C’liler için başlatılan kadro çalışması da en kısa sürede bitirilmeli, bunun yanı sıra vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/B’liler kadroya alınmalıdır.” Şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: HER ZAMAN ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLDUK

İzmir 2 No’lu Şubemizin Başkanı ve seçimde tek aday olarak giren Ekrem Özdemir de konuşmasında, sadece sağlık çalışanları için değil, milletimiz ve ülkemizin geleceğini dert edindiklerini, bu yönde çalıştıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünde kararlı bir tavır sergilediklerini de söyleyen Özdemir, görevde olduğu sürede İzmir’in her yerindeki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirtti.

İzmir 2 No’lu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Ekrem Özdemir şube başkanı seçildi. Seçimlere Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ile birlikte İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, İzmir Üniversite Şube Başkanımız Ertan Kara, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay, Aydın Şube Başkanımız Abdulbaki Karaer, Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Balıkesir Şube Başkanımız Ömer Seyfettin Çelebi, Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat ve Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal katıldı.

 

 

PAYLAŞ :