Sağlıkta Şiddet Acilen Önlenmeli
02 Eylül 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, ehliyet için rapor vermediği gerekçesiyle, hastası tarafından ayağından ve karnından bıçaklanan Aile Hekimi Doktor Fikret Öztürk’le telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Sendikamız Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez de şube yönetim kuruluyla, aynı zamanda üyemiz de olan Dr. Fikret Öztürk’ü sendikamız adına ziyaret etti. 


Genel Başkanımız Memiş, sağlıkta şiddetin önlenmesinin öncelikli konulardan olması gerektiğinin her geçen gün yeni gerekçeleri ile yüzleşmek istemediğimizi de belirterek, “Sürekli dile getiriyoruz. Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmalı. Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal bir duyarlılık gösterilmeli ve işbirliği içinde olunmalı. Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları, motivasyonlarını da olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu. 

 


Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi için birçok çalışma yaptığımızı, çalıştaylar düzenleyip, TBMM’deki yasa çalışmalarına da katıldığımız hatırlatan Memiş, “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar, mutlaka tutuklu yargılanmalı. Ayrıca şiddet uygulayan kişilerin 6 ay süreyle sağlık harcamaları SGK tarafından karşılanmamalı. Vatandaş, kendi cebinden bunu harcamalı” dedi.

PAYLAŞ :