MALATYA SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ER TV DE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
31 Ağustos 2016, Çarşamba

Malatya Sağlık-Sen şube başkanı Mehmet BİNGÖL Er TV’de canlı yayım konuğu olup gündemi değerlendirdi. Er TV’de Hülya KAYA’nın “Gündeme Özel” canlı yayım proğramına katılarak gündeme dair soruları yanıtladı.

Gündeme dair FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan soruşturmaları değerlendiren sayın BİNGÖL özetle; “FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Bunların sonu getirlmeli ve devletten temizlenmelidir. Ancak bu operasyonlar yapılırken yani çalıştığı kurumlardan açığa alınırken kurunun yanında yaş yanmamalı. Adil olunmalı ve suç sübuta ermelidir. Yoksa adalet elden gider zalimden bir farkımız kalmaz. Devlet vatandaşa zülmetmiş olur. Bakınız Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ne demişti? Bu örgüt bizi ve bizden öncekileri kandırmış, aldanmışız, vatandaşlarımdan helallik diliyorum demişti. Dolaysıyla vatandaşlarda dini duyguları üzerinden kandırıldılar. Vatandaş bunlara inanarak gazete almış, dergi almış, dini sohbetine gitmiş, deri vermiş, fitre vermiş, yasal olan bir derneğe bilinçsizce üye olmuş vs. Ancak vatandaş ne zaman bunların hain olduğunu anlamış? Cumhurbaşkanımız ve devlet adamımız sayın Recep Tayyib Erdoğan’ın 17-25 aralıkta yaptığı uyarısından sonra bunların hain olduğunu anlamıştır. Bu kadar geç anlaması gayet normaldir, çünkü başbakan yardımcılığı, meclis başkanlığı bile yapmış bir kişi 15 temmuzdan sonra anlamışsa vatandaşın anlamaması gayet normal. Mücadelede bir milat seçilmeli. O da 17-25 aralıktır. Bu tarihten sonra kim onların yanında olmuşsa bizce o devletin karşısında ve vatan hainidir diyoruz. Yoksa 17-25 aralık öncesi Devletin tepesindeki kişiler gibi vatandaşlarda kandırılmıştır. Bu kişiler eğer 17-25 aralık tarihinden sonra saflarını belirtip devletin yanında olmuşlarsa bunun geçmişi şöyledir böyledir denmemeli. Açığa alınan bir çok arkadaşın suşsuz olduğu kanaatindeyiz. Çünkü dedik ya; Dini duygularını sömürerek kandırmışlar. 17-25 aralık sonrasında sağlıkta açığa alınanların %80 den fazlası bu yapı ile ilişiğini kesmiş ve devletin yanında yer almış kişilerdir.

Bizim kanaatimizce operasyonların en temel noktası İstihbarat birimleri, Yargı, Askeriye, Emniyet, Siyaset ve Para kaynağı İş Adamları olmalı ve burada yoğunlaşılmalı. Ancak âdil olunmalı. Diğer kurumlarda da aynı tarih milat kabul edilip sonrasında bu yapıya beyninini kiraya veren kişiler temizlenmeli. Kısacası çok dikkatli ve adil olunmalıdır. Bazen deniliyor ki; İşte bunlar daha sonra işe dönecek, işe başlayacak ve suçsuzluğu ortaya çıkacak deniliyor. Ancak bu arkadaşlarla birebir görüştük, bir çoğunun pisikolojisi bozulmuş durumda. İşe dönsede kaderine ve devletine küsmüş durumda. Çünkü FETÖ terör örgütüyle biz aynı kefede tutuluyoruz diyorlar. Bu kalp kırgınlığı çok önemli. Tamiri çok zor olacak diye endişeliniyoruz. 28 şubat sürecindeki gibi müslüman kişi ve guruplar İnşaallah zarar görmez ümidini taşıyoruz. Bazen kin nefret içerisinde bazı gruplar dindar insanlara saldırıp iftira atıyor ve nası bunu açığa aldırırız düşüncesi ile hareket edip devlete düşman olurmu amacını güdüyor diye düşünüyoruz. Hatta bu şekilde ihbar edenlerin FETÖ cü kişiler olduğu kanaati bile hasıl oluyor. FETÖ cü yaftasında bulunacaklar diye insanlar acaba namazımı terk etsek düşüncesine bile kapılıyorlar biz bunlara şahit olduk. Bunlar yapılırken müslümanların bu şekilde perişan olduğunu gören belli bir kesim bıyık altından kıs kıs gülüyor. Müslüman insanlarımızda acaba bana da bir iftira atılırmı şeklinde endişe ve korku içerisinde yaşıyor.  Çünkü PKK elebaşısı Abdullah ÖCALAN ilk piyasaya çıktığında Doğu ve Güneydoğu Anadoluda kürt kardeşlerim buraya sığdırmadı ve kovdular. Beka Vadisine kaçtı. Ancak daha sonra Devletimizin içerisine çöreklenmiş bu yapılar vatandaşlara, siz PKK ya yardım ve yataklık ediyorsunuz, yiyecek veriyorsunuz, para veriyorsunuz diyerek zülüm yapılmış ve adaletsizlik yapılmış ve sonrasında vatandaş devletine küserek PKK taraftarı ve sempatizanı olmuş ve bu günlere gelinmiş. İşte diyoruz ki aynı yanlış yapılarak bizde bu masum insanları sen FETÖ cüsün diyerek işinden ve aşından edersen bunlarda Allah korusun devletine küser.

Elbette 17-25 aralıktan sonra bunlara hizmet eden suçlu cezasını çekmeli. Ama kurunun yanında yaş yanmamalı. Bu inşallah PKK’nın ilk ortaya çıkış sürecinde olduğu gibi bilinçli yapılmıyordur. Yine FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadele diğer örğütlerle aynı ölçüde yapılmıyor. Bunlar gayet devlet içinde rahat. Bakınız Büyük bir akademisyen gurubu devleti karşısına alıp PKK yı destekler mahiyette açıklama yaptılar. Bunlara devlet ne yaptı. PKK, DEAŞ, DHKP-C vs. gibi tüm terör örgütleri devletten temizlenmeli. Devletimiz bu açığa almalarda çok temkinli ve dikkatli davranılmalı. Suçlu suçsuz ayırt edilmelidir.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :