Memiş: Türkiye Dünden Daha Güçlü
04 Ağustos 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Türkiye’nin dünden daha güçlü olduğunu, ihanet şebekesi ve arkasındaki güçlerin mağlup olduğunu söyledi.

Sendikamız Osmaniye Şubesi’nin Demokrasi Nöbeti’ne katılan ve burada nöbet tutan Osmaniyeliler’e hitap eden Genel Başkanımız Memiş, milletin iktidarına yönelik hain planlara bugüne kadar milletçe göğüs gerdiğimizi belirterek, “27 Nisan muhtırası,  gezi olayları, 17-25 Aralık Hukuk Darbesi girişimi ve FETÖ darbe girişimi bunlardan bazıları. Bu millet darbelere, ihanet senaryolarına direndikçe, egemenlik mücadelemizin, 2023, 2071 hedeflerimizin karşısına dikilen dahili ve harici düşmanların hainlikleri de deşifre oldu. Allah’a hamd olsun ki, bu direnişlerimizle bu ihanet şebekesi ve arkasındaki şer güçler mağlup oldu. Bu hain kalkışmaya karşı kenetlenen bir Türkiye tablosu yaşıyoruz. Böyle bir şerden Yüce Rabbim milletimiz için büyük hayırlar yarattı. Artık Türkiye, kenetlenmiş milletiyle dünden daha güçlüdür. Allah her zaman birliğimizi güçlendirsin. Düşmanlara, hainlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

AŞKINIZI İSPAT ETTİNİZ

Merhum Necip Fazıl’ın,

“Öyle ucuz değil gül koklamak. Gül tutan ele diken batmalı

Aşka gönül veren o aşkın kapısında yatmalı” dizelerini hatırlatan Memiş, milletimizin vatanına aşkını canını ortaya koyarak ispat ettiğini ifade etti. Günlerdir meydanlardan haykıran milletimizin,

‘Sahipsiz vatanın batması haktır,

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ diyen Akif’in yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

MİLLET OLARAK BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizde, milletimizin birlik ve beraberliğinde gözü olan düşmanların hesaplarının bitmediğinin bir kez daha görüldüğünü söyleyen Metin Memiş, “Yine biz bir kez daha gördük ki, Türkiye’nin bekasına, sadece bu millet değil, bütün mazlum milletler umut bağlamaktadır. Kardeşlerim; bu sebeple vatanımız için, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ medeniyet anlayışımız üzerinde yükselecek Yeni Türkiye hedefine ulaşmak için, cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet demeliyiz ve bu şuur etrafında kenetlenmeliyiz” dedi.

Gençlerin bu vatanın umudu olduğunu da söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Bu meydanı da, bu vatanı da bugün olduğu gibi namusunuz bilecek, canınız pahasına koruyacaksınız. Sizler Kadim bir medeniyetin mirasçılarısınız. Tarih boyunca yeryüzünde adaletin temsilcileri olmuş, şanlı zaferlerle zulmün kalelerini yıkmış bir ecdadın torunlarısınız. Her zaman bu vatana göz diken düşmanlarınızın, hainlerin olacağını unutmayacaksınız. Vicdanlı nesiller olacak yetişeceksiniz. Zihni berrak, bilgili, donanımlı nesiller olarak medeniyet bayrağımızı zirveye taşıyacaksınız.” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Metin Memiş’in Osmaniye programına Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet, şube yönetim kurulu üyelerimiz, temsilcilerimiz, üyelerimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

PAYLAŞ :