Ülkemiz En Şerefsiz Saldırıya, En Şerefli Direnişle Karşılık Verdi
30 Temmuz 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz’da ülkemizin şerefsiz bir saldırıya maruz kaldığını, ancak bu saldırıya en şerefli direnişle karşılık verildiğini söyledi.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı müteakip düzenlediğimiz Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, FETÖ teröristleri tarafından yapılan darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Darbe girişiminin çok şerefsiz bir girişim olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, “Bundan sonra da durmayacaklar. Ülkemiz üzerinde oynanan ve oynanacak oyunlar bitmeyecek. Halen meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyorsak ve bu isteniyorsa tehlike geçmemiş demektir. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kaos ortamı oluşturulmasına, yeniden şerefsiz bir girişim yapılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemize, geleceğimize, demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Merhum Mehmet Akif İnan’ın Memur-Sen’i kurarak ne kadar önemli bir çalışmaya imza attığının her geçen gün yeniden anlaşıldığını söyleyen Memiş, darbelere ve darbecilere karşı dik duran bir Memur-Sen’in üzerine düşeni yerine getirdiğini ve sivil toplumun yüz akı olduğunu söyledi.

 

Meydanlardaki birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesi ve kalıcı olması için Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak bizlere büyük bir sorumluluk düştüğünü söyleyen Memiş, bu milletin mayası ve harcının Çanakkale Ruhu olduğunu, sahip olduğumuz medeniyet değerlerinin de bunu gerektirdiğini kaydetti.

 

PAYLAŞ :