Kamu Görevlileri Hac Farizası Süresince İzin Kullanabilecek
29 Temmuz 2016, Cuma

Memur-Sen'in talebi, Başbakanlık tarafından kabul edildi. Buna göre kamu görevlileri, durumlarını belgelemeleri kaydıyla Hac süresince yıllık izin kullanabilecek.

Memur-Sen Konfederasyonu, Hac farizasını yerine getirmek üzere başvurusunu yapan ve hac farizası kontenjanına dahil olma hakkı elde eden kamu görevlileri için başlattığı girişimlerden kısa sürede sonuç aldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yaptığı görüşmeler ve Memur-Sen'in  Başbakanlık'tan bulunduğu yazılı talep dikkate alınarak, Hac farizasını yerine getirecek kamu görevlilerinin, durumlarını belgelemeleri kaydıyla, Hac süresince yıllık izin kullanmasının önü açıldı.

Başbakanlık'ın konuyla ilgili yazısında bunun dışında başka bir düzenleme yapılmadı. Bu nedenle ikinci bir talimata kadar yıllık izinler yine kapalı olacak.

HAKLI TALEBİMİZ KARŞILIK BULDU MEMURLAR HAC FARİZASINI YERİNE GETİREBİLECEK

Konuya ilişkin konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hac farizasını yerine getirmek için başvuru yapan kamu görevlilerin elde ettikleri bu hakkı kullanmaları için girişimlerde bulunduklarını ve Başbakanlık’ta gereken esnetmenin sağlandığını ifade etti. Yalçın, "Devletin olağan işleyişini temin etmek amacıyla siyasi, hukuki ve idari tedbirler kapsamında 18 Temmuz 2016 tarihli 2016/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile alınan kararla yıllık izinleri kaldırılan kamu görevlilerinden, Hac farizası kontenjanına dahil olanların talepleri halinde  ve durumu belgelendirmeleri koşuluyla Hac farizasını yerine getirebilecekleri şekilde yıllık izinlerini kullanabilecekler. Hac farizasını yerine getirecek olan kamu görevlilerimize hayırlı olsun" dedi.

 

PAYLAŞ :