203 STK'dan Kanlı Darbe Girişimine 'Ortak' Tepki
22 Temmuz 2016, Cuma

Kanlı darbe girişimini protesto etmek amacıyla bir araya gelen ve aralarında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da bulunduğu 203 STK temsilcisi, Ortak Akıl Platformu olarak, 'Tan Vaktidir, Tam Vaktidir' temasıyla darbeye karşı ortak bildiri okudu.

Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz’da yapılan kanlı darbe girişimini Memur-Sen ve 203 STK, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde kınadı. Memur-Sen'in de paydaşı olduğu Ortak Akıl Platformu adına bildiriyi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak okudu.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

Ülkemiz 15 temmuz gecesi, tan vaktinde milli iradesini ortaya koydu ve demokrasimize sahip çıktı. 203 kuruluşu temsil eden Ortak Akıl Platformu olarak, öncelikle Milli iradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ortak akıl Platformu olarak tehlike sona erene kadar Demokrasimize sahip çıkmaya ve nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatan, aynı zamanda üzerinde düşünebilmemizi, konuşabilmemizi, öğrenebilmemizi, şaşırabilmemizi, kafa karışıklığı yaşayabilmemizi, gerektiğinde muhalefet edebilmemizi de temin eden emniyetli zemindir.

-Bu nedenle vatanın savunması, bütün fikir ayrılıklarının, bütün görüş farklılıklarının ötesindedir.

-Bu nedenle söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

-Bu nedenle varlığımızla vatanımızın teminatı olacağız.

Biz milletiz. Yani ofisteki işadamıyız. Hastanedeki doktoruz. Derslikteki eğitmeniz. Bürodaki memuruz. Öğretmen de, öğrenci de biziz, Hem hastayız, hem doktoruz. işçiyiz ve patronuz. Ve bizler, vatanımızın göğsüne namahrem eli değsin istemiyoruz. Hepimizin yararına karar alması için seçtiğimiz insanların alçakça yöntemlerle yerinden edilerek bu makamlara bizim derdimizle dertlenmeyen kimselerin getirilmesini istemiyoruz. Verdiğimiz oyların, emirlerini memleketin menfaatlerine muhalif odaklardan alan ihanet çeteleri tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Bir gece, evimizde oturmuş televizyon izlerken, devlet kanalında kendisine silah doğrultulmuş sunucunun darbe bildirisi okumak zorunda bırakıldığını görmek istemiyoruz. Bir gece kapımıza dayanılmasını, okuduğumuz kitaptan yattığımız yatağa kadar her şeyin karıştırılmasını, masum insanların tutuklanıp işkenceye götürülmesini istemiyoruz. Bir gece, çocuğumuzun istikbalini, ailemizin akıbetini, sevdiklerimizin vaziyetini, muhteris hainlerin korkunç emelleri nedeniyle düşünerek kaygılanmak istemiyoruz.


 Bizler,

-Vatan diye bir derdi olmayanlara;

-Bizleri temsil edenlerin çalıştığı, bizlerin iradesinin temsil edildiği Meclis'e saldıracak kadar gözü dönenlere;

-Oylarımızla seçtiğimiz ve görevinden yine ancak bizim oylarımızla ayrılacak cumhurbaşkanımıza ve diğer hükümet görevlilerine karşı öldürme planları yapacak kadar ileri gidenlere;

Yalnız kendini düşünmekten ekmeğini yediği millete ateş açmanın onursuzluğunu aklına getiremeyen nasipsizlere karşı cevabımızı, 15 Temmuz gecesi, Kendini çiğnetmek pahasına namusunu çiğnetmeyen şehitlerimizle, Bombalara ve kurşunlara göğsünü siper eden gazilerimizle, Halkına ateş etmeyi reddederek, onurunu vermek yerine hayatını vermeyi tercih eden vatansever askerimizle Halkını korumak için gözünü kırpmadan mücadele eden polisimizle verdik.

Millete ve devlete ihanet şebekesi FETÖ'nün, başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin farklı kurumlarına sızan terörist unsurlarının öncülüğünde 15 Temmuz 2016 Cuma günü darbe, cunta ve işgal kalkışmasını, milli birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ruhuyla bertaraf etmenin onurunu milletimizle birlikte yaşarken, 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihimizin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğuna inanıyor; bu zaferin elde edilmesini sağlayan milletimizin feraset ve cesareti, devletimizin kararlığı ve kudreti temelindeki sarsılmaz ortaklığın, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman halkımızın destansı savunması, bu ülkedeki herkesin önüne yepyeni bir sayfa açmıştır.

15 Temmuz gecesi, milletimiz kendisini yönetenleri imkânlarla dolu bir alana çıkarmıştır. 15 Temmuz gecesi şehitleri; vatan, millet, bayrak ne demektir, hepimize bir kere daha öğretmiştir.

15 Temmuz gecesi, tek bir millet olduğumuzu idrak etmek için müthiş bir fırsattır. 15 Temmuz, karanlığın söktüğü tan vaktidir.

Programın sonunda yurtdışında faaliyette bulunan STK'lar canlı olarak bağlanarak darbeyi kınadı, Türkiye'nin demokratik yapısına destek verdiklerini bildirdi. 

 

 

PAYLAŞ :