Terör İnsanlığın Ortak Düşmanıdır
15 Temmuz 2016, Cuma

Fransa’nın Nice kentinde  Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında düzenlenen terör saldırısında 84 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Teröristlerin şehir merkezine kamyonla girerek 2 kilometre boyunca vatandaşları ezmesiyle meydana gelen saldırı, terörün kanlı ve hain yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki; terör insanlığın ortak düşmanıdır. Bütün ülkeleri ve milletleri tehdit etmektedir. Terörle mücadele bütün ülkelerin ortak hedefi olmalıdır. Bir başka ülkedeki terör saldırılarına çifte standart sergileyen, terör örgütlerine hamilik yapan ülkeler, terörün yüzüyle mutlaka tanışmaktadır. 

Terörün ve terör örgütlerinin kutsalı da, kutsala saygısı da yoktur. Bu sebeple, dünyanın bütün coğrafyalarında ortaya çıkmakta, insanları ve kutsal değerleri hedef almaktadır. 

Terör evrensel boyuta ulaşmadan, bütün ülkelerin işbirliği içerisinde yok edilmeli, ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ anlayışı terk edilmelidir. 

Nice’deki saldırıda yakınlarını kaybeden Fransa halkının acılarını paylaşıyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

PAYLAŞ :