İcap Nöbetleri İle İlgili Yazıya Dava Açtık
29 Haziran 2016, Çarşamba

Sağlık-Sen olarak 657 sayılı kanunun ek 33. Maddesi ve toplu sözleşmelerde yapılan düzenlemeler ile yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerde tutulan nöbetler için, nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırılmasını sağlamıştık.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu da 23.6.2014 tarihli yazısında icap nöbetlerinin söz konusu branşlarda yüzde 50 artırımlı ödeneceğini belirtmişti. Ancak Maliye Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda icap nöbetlerinin yüzde 50 artırımlı ödenemeyeceği ifadesi üzerine Sağlık Bakanlığı 24.06.2016 tarihli yazısı ile olumsuz bir yazı yazdı.

Sendikamız, icap nöbetlerinin yeniden yüzde 50 artırımlı ödenmesi ve söz konusu yazının iptali için Danıştay’da dava açtı.

Açılan davada ayrıca röntgen ve laboratuvar ünitelerinin, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis gibi birimlere de hizmet verdiği için yüzde 50 artırımlı katsayıdan yararlandırılması ve Afiliye Hastanelerde görevli Akademik personelin de nöbeti ücretinden yararlandırılması gerektiği ifade edildi.

PAYLAŞ :