Adli Tıp Çalışanlarının Sorunları Bakan Bozdağ’a İletildi
22 Haziran 2016, Çarşamba

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkanımız Metin Memiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret ederek yeni kabinede görev almasından dolayı hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş, Adli Tıp Kurumu çalışanlarının sorunlara Adalet Bakanı Bozdağ’a aktardı.

Adli Tıp Kurumu çalışanlarının döner sermaye konusunda yaşadığı mağduriyetleri Bakan Bozdağ’a ileten Genel Başkanımız Metin Memiş, kurumda görevli olan personelin döner sermaye katsayı artışından yararlandırılması gerektiğini ifade etti.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan bir çalışmanın mevcut olduğu, bu çalışmaların çok az kısmı alınarak “Bilirkişilik Kanun Tasarısı” adı altında meclise getirildiğine dikkat çeken Memiş, döner sermaye ve kurum yapısı ile ilgili personeli direk etkileyen kısımların Maliye Bakanlığı tarafından kabul görmüyor olması sebebiyle çıkarıldığı, bunların desteklenmesi ve tekrar yasa görüşmelerine ilave edilerek yeniden ele alınması gerektiğini Bakan Bozdağ’a iletti.

Kurum çalışanlarının beklediği ancak uzun zamandır yapılmayan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının bir an önce yapılması gerektiğini de belirten Genel Başkanımız Metin Memiş ayrıca, uzman kadrosuna atama yapılması, kurum bünyesinde çalışan ve hekimlerin uzmanlık alanları dışındaki kalan teknik konularda da (Fizik, Kimya, Biyoloji ve Trafik İhtisas Daireleri uzmanlık alanlarında) çalışan elemanların, uzman kadrosuna ataması için en kısa sürede sınav açılması taleplerini Bakan Bozdağ’a iletti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da ziyaretlerinden dolayı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkanımız Metin Memiş’e teşekkür etti. Bozdağ kendisine iletilen talepleri inceleyerek gereğinin yapılacağını söyledi.

PAYLAŞ :