Suriyeli Doktorlardan Memur-Sen’e Ziyaret
21 Haziran 2016, Salı

Tıbbi Bakım ve Yardım Kuruluşları Birliği Yöneticilerinden Suriyeli Doktor Wahiba Chaker ve Diş Hekimi Badreldin Bahrou, Memur-Sen adına Genel Başkanımız Metin Memiş’i ziyaret etti. 


Suriye’deki savaş ortamının sağlıkla ilgili problemleri de artırdığını söyleyen Suriyeli doktorlar, ülkemizdeki doktorlarla tecrübe paylaşımında bulunmak istediklerini ifade etti. Savaşın sonuçlarının ‘savaş cerrahisi’ alanında farklı bir tecrübenin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden doktorlar, hem Suriye’deki sağlık sorunlarına dikkat çekmek hem de karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 


Genel Başkanımız Metin Memiş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Suriye’deki savaşın ülkemizi de etkilediğini ifade eden Memiş, “Hem savaş, hem de savaşın ortaya çıkardığı sorunlar bizleri de yakından etkilemiştir. Ülkesinden göç etmek zorunda kalan insanların dramının yanı sıra yaşanan iç savaş sebebiyle hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını biz de kalbimizde hissediyoruz.” şeklinde konuştu.


Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak yapılacak çalışmalara katılmak ve destek olmaktan memnun olacağımızı da ifade eden Memiş, sunulacak çalışma önerilerini dikkate alacağımızı kaydetti.

 


Genel Merkezimizdeki görüşmede Başbakan Başdanışmanı Dr. Murtaza Yetiş ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da bulundu.

 

PAYLAŞ :