ÜYESİNİ DÜŞÜNEN, ÜYESİYLE DÜŞÜNEN SENDİKA; SAĞLIK-SEN...
16 Ocak 2014, Perşembe

Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde banka maaş promosyon sözleşmesinin bitmesinin ardından, yetkili sendika Sağlık-Sen'in de katılımıyla oluşturulan yeni komisyonla, üç yıl için ödenecek banka maaş promosyon miktarlarını belirledi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanları adına sonucu bütün arkadaşlarımız tarafından merakla beklenen bu sürecin, başından sonuna kadar içerisinde olduk. Önceki yıllarda promosyon miktarının yaklaşık yüzde 70'ni ve 6(altı) aylık dilimler halinde alan kamu çalışanlarının, kamuda görev yapan memurların yetkiye taşıdığı yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler çalışanlarının tek yetkili sendikası Sağlık-Sen'in mücadelesi sonucu artık promosyonların tamamını peşin olarak alabildiklerini söyledi.

 

 Daha önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde promosyon anlaşmasında 6’şar aylık dilimler halinde ödemelerin yapıldığını belirten Lökoğlu,  “Promosyon ücretleri Sağlık-Sen’in katılımı ile oluşturulan komisyonca alınan karar sonucu personele tek seferde ve eşit olarak hesaplarına yatırılmaktadır. Personel böylece bunun sevincini yaşamaktadır.” dedi.

 Anlaşmaya varılan promosyon tutarı tüm personele eşit şekilde olmak kaydıyla yüzde 80’i peşin olarak bir defada dağıtılacak olup, yüzde 20’lik bir oranda sonradan kuruma başlayacak olan personel düşünülerek ayrılmıştır. Anlaşma süresi sonunda ayrılan yüzde 20 oranındaki miktardan kalan olursa, kalan para kurumda çalışan personele anlaşma süresindeki çalışma süresi oranında eşit olarak dağıtılacaktır. Promosyonu peşin dağıtılmasıyla hem çalışan personele toplu para verilmesini sağlanmış hem de sonradan kuruma başlayacak olan personelin mağdur edilmemesi sağlanmıştır. Personel sayısı ve promosyon tutarı oranına bakıldığı zaman, son zamanlarda yapılan en iyi promosyon anlaşması olduğu açıkça görülmektedir.

Toplamda  kişi başına yaklaşık bin 1.300 TL peşin ödenmiştir.

 

 Lökoğlu, sendika olarak sağlık çalışanlarının haklarının savunulması için ellerinden geleni yapacaklarını, önümüzdeki günlerde de yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi, Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarımızın maaş promosyonlarının, personelin hesabına tek seferde yatırılmasını talep edeceklerini dile getirdi.

 

Fikret Lökoğlu, Bayburt'ta sendikacılıkta ilklere imza atıldığını, yetkili olunan tüm il genelinde kurumlarda bunun farkının görüldüğünü ve hizmetlerinin devam edeceğini vurguladı.

 

Lökoğlu, açıklamasın sonunda promosyon anlaşması sürecinde çalışanların yüksek oranda promosyon alması için emeği ve gayretleri olanlara sağlık çalışanları adına teşekkür ederek şükranlarını sundu.

 

FİKRET LÖKOĞLU
SAĞLIK-SEN BAYBURT ŞUBE BAŞKANI

PAYLAŞ :