BAYBURT ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ ...
20 Ekim 2014, Pazartesi

Bayburt Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla 19.10.2014 saat 10.00-17.00 arası yapıldı.

 

Şube Başkanımız Fikret Lökoğlunun Konuşmaları;

 

Sayın Divan, Kıymetli Misafirler, Basınımızın Güzide Mensupları,

Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın bu ülkeyi yeniden inşa etme sevdasına ortak olmak için; demokratikleşme, özgürleşme, emeği yüceltme, ekmeği büyütme mücadelesinde,  bizde varız diyen, yürekli ve erdemliler topluluğu olarak bildiğimiz çok kıymetli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı arkadaşlarım.

Sağlık-Sen Bayburt Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni ederek genel kurulumuza hoş geldiniz diyor hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Sizlerle olmaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Gurur duyuyorum, çünkü: çaresizlerin çaresi olmak için yola çıkan bir avuç gönül ve hizmet erinin attığı tohumların meyve verdiğini görüyorum. Gurur duyuyorum, çünkü: kalpleri hizmet sevdasıyla atan seçkin bir camianın insanlarının birlik ve beraberliğinin pekişerek arttığına adaletsizliklere, haksızlıklara geçit vermediğine şahitlik ediyorum.

Gelecekte nasıl hatırlanacağımız, bugün yaptığımız işlere bağlıdır. Kalıcı eserler bırakırsak, bıraktığımız izler de asırlarca kalıcı olacaktır. Hayat, bir iş bölümünden ibarettir. Bize düşen alan ise, değerlerimiz doğrultusunda sendikacılık yapmaktır. Söylemekten bıkmadığımız ve gurur duyduğumuz sendikal anlayışımız; sendikacılığı üyemiz, ülkemiz ve insanlık için yapmaktır. Bu anlayışımız, bizi dar bir alana hapsolmaktan kurtarmaktadır. Günü kurtarmaya yönelik, tribünleri coşturmak için sendikacılık yapsaydık işimiz ne kadar kolay olurdu.

 

Kıymetli misafirler, Değerli dava arkadaşlarım

Temsil ettiğimiz değerler kendini Çanakkale ruhunda bulan, komşusu açken tok yatan bizden değildir öğretisinden güç alan, Nil kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa bunun hesabından korkan, destansı hayatların mirasını devralan bir anlayıştır. Birlik ve beraberliğimizin mayasının içinde medeniyet değerlerini de barındıran Sağlık-Sen olarak, sorumluluğumuzun farkındayız ve o bilinçle hareket ediyoruz.  Bundan dolayıdır ki bir yandan üyelerimizin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarının çözümü için gece gündüz çalışıyor, bir yandan da ülke insanımızın refahı ve mutluluğu için mücadelemize devam ediyoruz.

Sağlık-Sen için üyelik, üye formuna atılan sıradan bir imza değil bizlere teslim edilen bir emanettir. Bu emanetin gereğini yerine getirmek için "ALDANMAYAN ve ALDATMAYAN" sendikacılık ilkemiz ile yolumuza devam etmekteyiz. 

 

Kıymetli misafirler, Değerli dava arkadaşlarım

Sağlık-Sen Bayburt Şubemizi 2009 yılı Mayıs ayında 90 üye sayısı ile yetkisiz olarak devraldık. 2010 yılı Mayısında bir yıl içerisinde Sağlık-Sen’imizi layık olduğu yere yetkiye ve Temsilcilikten Şubeye taşıdık. 2010 Ekiminde kongre sürecinde 430 olan üye sayımız, 2011 Mayısında 513’e 2014 yılı Mayısında 838 çalışanımızın  808’ini üye yaparak, Bayburt il genelinde tüm çalışanların % 98’ inin üye olmasını sağlayarak, oransal olarak Türkiye rekoru kırdık ve bir ilki gerçekleştirdik. Böylece son dört yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Bayburt’ta çalışan sayısına göre rekor oranımızı korumaya devam ediyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz ki, bu gururu bizlere yaşatan üyelerimize, bunları yaparken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, gecesini gündüzüne katan ve sendikamızın bugünlere gelmesinde büyük emek sarf eden bütün arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

 

Önemli olan tabi ki bu üye sayısına ulaşmak değil, temsil ettiğimiz kitleyi en iyi şekilde temsil etmek ve tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmektir. Bundan dolayı tüm kurumlarımızdaki çalışanları sık sık ziyaret ederek sorunlarını dinleyip, sorunların en kısa zamanda çözümü için mücadele ediyoruz.

Şunu belirtmek isterim ki, şahsım ve yönetim kurulum “mahkemenin kadıya mülk olmadığının” bilinciyle, gök kubbede hoş bir sada bırakmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektedir.

Bilindiği gibi sendikalar örgütlü toplumların gerekliliğindendir. Sendikacılık ise çalışanın temsilcisi olmakla birlikte toplumun yaralarına merhem olabilmek adına toplumdaki kötü gidişat dâhil her türlü toplumsal soruna parmak basmak ve çareler aramak için yapılır Sindirilmiş ve hak arama fikrinden uzaklaştırılmış, tepkisiz bir toplumdan, ben varım, hakkımı çiğnetmem diyen bir topluma geçiş için sendikal hareketi başlatan Memur-Sen, Sağlık-Sen  camiasının var olduğunu bilmek bile insana güven veriyor. Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar, üyeyi merkezine alan, temsil etmiş olduğu kitlenin hak ve menfaatlerini ön planda tutan bir sendikal anlayışı temsil ettik.   

Toplumsal meselelere duyarlı bir sendikal anlayışla hareket eden Sağlık-Sen’imiz bu milleti millet, bu toprakları vatan yapan değerleri kendi değerleri olarak kabul eden bir felsefeyle yoluna devam etmektedir.  

Sendikal olarak, sadece eleştirmek değil, çözüm önerileri sunan, çalıştığımız kurumların daha iyi hizmet sunabilmesi için katkı sağlayan bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz.                               

 Sağlık-Sen çözümsüzlüğe terk edilmiş, birçok sorunu çözüme kavuşturma adına mücadelesini sürdürürken elde ettiği kazanımlarla da, hizmet kolumuzda geçmişin kötü sendikal tecrübelerinin sağlık ve sosyal hizmet çalışanları üzerinde oluşturduğu güven bunalımının izlerini de yok etmektedir.

Bu nedenle her geçen gün artan bir şekilde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının teveccühünü kazanan Sağlık-Sen hem ilimizde çalışanımızın tamamına yakın olan %98 ini, hem de Ülke genelinde 250 bine yakın üye sayısına ulaşarak, yetkili sendika olarak üyesinden aldığı emaneti layıkıyla koruma mücadelesini bundan sonrada aynı kararlılıkla sürdürecektir.                                                          

Geleceğe güvenle bakmak, maddi ve sosyal haklarımızı korumak, haksız- hukuksuz keyfi uygulamalara son vermek için mutlaka sendikalı olmalıyız.

 

 

Kıymetli misafirler; Değerli dava arkadaşlarım

Sendikacılık, etik kuralları olan bir olgudur.

Eleştiriye açık, sorgulayıcı, analiz edici, hoşgörülü ve herkesi kucaklayan, asla ayrımcı olmayan bir sendikal anlayışın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması mutlaka gereklidir. Bu gerekliliğin şartıda sizlerin desteği ile olacaktır.

Sendikamız Sağlık-Sen, bağımsız ve haktan yana taraf olan ilkesel duruşuyla, sivil toplumun öncülüğünü yapmaktadır.

Kıymetli misafirler; Değerli dava arkadaşlarım

Bizler üyemizin, insanımızın, ülkemizin geleceğini önemsiyoruz. Üyelerimiz bizim aile bireylerimizdir. Biz aile bireylerimizin üzüntüleri, sıkıntılarını ve dertlerini azalmak istiyoruz. Bunun için bu yola koyulduk.

Sesimiz zayıftı sizler sayesinde güçlendi, sayımız azdı sizlerle birlikte çoğaldı. Sendikamız İlimizde ve Ülkemiz genelinde Öncü ve Marka bir sendika haline dönüştü.

Bundan sonra yaptığımız çalışmalar ve belirlediğimiz hedefler de markaya yakışır nitelikte olmalıdır ve olacaktır.

İlkemiz, haklının yanında olmak, Düşenin elinden tutmak, Zulmü alkışlamamak, Zalimi asla sevmemek, Hak ve hürriyetlerin korunmasından yana bir duruş sergilemektir.

 Zulmeden zihniyetin tarafında asla yer almadık. Sendikal üslubumuz olarak asla kişisel hakları ortadan kaldıracak bir yol benimsemedik.  Yeri geldi kendimize dönük yapılan karalamaları da, iftiraları da duymazdan geldik. Çünkü biz biliyorduk ki; Allah doğrunun yar ve yardımcısıdır. Doğrudan yana yürüyenlerden olma noktasında tercihte bulunduk.

Hizmet sendikacılığı dedik. Hep doğrunun yanında yer aldık. Sözün doğrusu neyse hiç korkmadan, çekinmeden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un söylediği gibi:

Sözün odun gibi olsun, hakikat olsun tek!'' diyerek sözümüzü söyledik.

Üyelerimizin her zaman yanında olmaya çalıştık. Hasta olanlarımıza koştuk, Ölüm acılarını paylaştık. Sevinçli günlerimizde hep beraber neşelendik.

Kıymetli misafirler; Değerli dava arkadaşlarım

Bizler bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz

Son günlerde ülkemizi karıştırmak isteyen iç ve dış güçler var. Ülkemizde bir iç savaşın çıkmasını arzu edenler var. Allaha şükürler olsun halkımız buna izin vermiyor ve tahriklere kapılmıyor.

Tahammüle ihtiyacımız var. Sevgiye ihtiyacımız var. İnançları, kültür ve medeniyetleri, paylaşımları aynı olan, bu ülke insanını şer güçler emperyalist amaçları içine çekmek istiyorlar. Gün, farklılıkları körükleme zamanı değildir. Etnik kökene dayalı bölücülük yaparak bu ülke insanını birbirine yan baktırmak, birbirine düşman etmek isteyen anlayışlara teslim olmamak gerekiyor. Değerli Sağlık çalışanı arkadaşlarım. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu ülke insanı arasında kurulmuş olan köprüleri kaldırıp atmak isteyenlerin önüne sevgi engelini hep beraber inşa etmek zorundayız. Bizler bir sivil toplum örgütü olarak bunun farkındayız. Burayı da kendimize mesai alanı olarak kabul ediyoruz. El birliği, gönül birliği, yürek birliği ile birbirimize bağlanalım. Bu birliğin önünde ise hiç kimse duramayacaktır. Çünkü birlik, her kuvvetin üzerinde bir kuvvettir… Ne demişti Mehmet Akif:

Girmeden tefrika bir millete ona düşman giremez

Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez

Kıymetli misafirler; Değerli dava arkadaşlarım

SAĞLIK-SEN; Türkiye'de yaşayan her toplumun ve her fikrin temsilcisidir. Arkamızdan gelin demiyoruz. Beraber yapalım diyoruz. Haklı olanın davasında birlikte mücadele edelim diyoruz. Haksızlık nereden ve kimden gelirse gelsin ona karşı olalım istiyoruz. İdeolojik yapılanma ve sendikacılığın memurlara hiç bir yarar kazandırmayacağını savunuyoruz. Bu ülkenin ayrılıklara değil, birbirini sevmeye ihtiyacı vardır. Gönül seferberliğine ihtiyacı vardır, gönülleri fethetmeye ihtiyacı vardır. Başkalarının yanlışları, haksızlıkları üzerine sendikacılık yapıp, içini dolduramadıkları kavramları dillendiremeyenlerin saldırılarıyla değil, yüreklice sendikacılık yapmaya ihtiyacı vardır.

Kıymetli misafirler; Değerli dava arkadaşlarım

Yetenekler oyunu kazandırır; ama başarıyı getiren ekip çalışmasıdır, 

Omuzlarımızdaki bu büyük yüke rağmen bizlere böyle bir başarıyı nasip eden Allah’a hamd olsun.

Değerli dava arkadaşlarım;

Sağlık-Sen imizin bu günlere gelmesinde: Başta Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı, dualarımı sunuyor;

Katılımlarınız için teşekkür ediyor, 2. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Fikret LÖKOĞLU Başkan

İbrahim KURT  Başkan Vekili

Emre TURAN   Mali İşler Başkan Yardımcısı

Ömer Namık HOSO  Eğitim   Başkan Yardımcısı

Nahit ŞIK        Mevzuat Başkan Yardımcısı

Uzm. Dr. Recep KARATAŞ  Basın İlet.  Başkan Yardımcısı

Opr.Dr. Ömer ELMAS         Teşk.  Başkan Yardımcısı

 

Fikret LÖKOĞLU

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı

Erzurum Sağlık-Sen  Şube Başkanı Memur-Sen il temsilcisi Abdullah DUMAN

Artvin Sağlık-Sen Şube Başkanı Fehmi ER

Ağrı Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Melik YAKUT

Gümüşhane Sağlık-Sen Şube Başkanı Yunus YILMAZ

Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İÇOĞLU

Trabzon Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Baykan

 

Telgraf gönderenler

Sağlık Bakanımızdan  Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU

Sağlık Komisyon Başkanı Adana Milletvekili Prf Dr. Necdet Ünüvar

Gümüşhane Mv Kemalettin AYDIN

Numan KURTULMUŞ Başbakan Yardımcısı

Ahmet GÜNDOĞDU Memur-Sen Genel Başkanı

Mersin, Tokat, Antalya.Malatya,Giresun, Ordu Sağlık-Sen Şube Başkanları

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet BAYRAKTUTAR

Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel TURBAY

Ulaştırma Genel Başkanı Can CANKESEN

 Bayburt protokolü çeşitli STK ve Dernek Başkanları Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları

PAYLAŞ :