Bayar ve Baykan, Rize Şubemizin İl Divan Toplantısı’na Katıldı
06 Haziran 2016, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve İdris Baykan, Rize Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı.

Burada konuşan Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, ücret boyutuna hapsetmeden sendikacılık yaptığımızı, medeniyet değerlerimizin ışığı doğrultusunda hem sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için, hem de ülkemiz ve milletimiz için sendikacılık yaptığımızı söyledi.

Sağlık-Sen olarak, 2015 yılında 211 bin 648 olan üye sayımızı bu yıl 233 bin 690’a çıkardığımızı söyleyen Bayar, “Bu artışı teşkilatlarımızın, temsilcilerimizin ve üyelerimizin gayretli çalışmaları sonucu elde ettik. Rize Şubemiz, 2015 yılı içerisinde yüzde 20 üye artışı ile üst sıralarda yer almıştır. Bu başarıda emeği geçen teşkilat mensubu tüm arkadaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

Konuşmasında sendikamızın elde ettiği kazanımlar hakkında da bilgi veren Bayar, toplu sözleşme başarımızın altında, başarılı bir hazırlık ve çalışma dönemi bulunduğunu ifade etti. Taleplerin toplanması, hazırlık toplantılarının yapılması ve hizmet kolu toplu sözleşmesine hazırlanılması sürecinde özverili bir çalışma gerçekleştirdiğimizi belirten Himmet Bayar, “Teşkilatımız aracılığı ile sahanın taleplerini dinledik. Doğru ve yerinde öneri ve taleplerle masaya oturduk ve taleplerimizi kazanıma dönüştürdük. Bizim talebimizle gündeme gelen yıpranma payının, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bu yıl içinde hayata geçmesi için çalışıyoruz. Ayrıca kadro bekleyen bütün sözleşmeli arkadaşlarımızın beklentisinin karşılanması için de mücadelemiz sürecek” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise konuşmasında, sendikal çalışmalarımızın yanı sıra gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Büyük Türkiye idealinin gerçekleşmesi yolunda Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak yer alacağımızı söyleyen Baykan, “Biz büyük Memur-Sen ailesi olarak bu ülkenin geleceği ve hedefleri için elimizi değil, yeri geldiği zaman gövdemizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Bundan sonra da bu şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Demokratik yeni anayasanın ihtiyaç olduğuna herkesin hem fikir olduğunu söyleyen Baykan, “Yeni anayasa sürecinde de yer alıyoruz. Derdimiz siyaset değil, doğrulara paydaş olmaktır. O yüzden biz unutturulan medeniyetin, büyük ve yeni Türkiye'nin yandaşıyız.” diye konuştu.

Sağlık-Sen'in ve hedeflerinin her geçen büyüdüğünü vurgulayan Baykan, daha sonra şunları söyledi: “Bugün Türkiye'nin bir kısmı terör belasıyla uğraşıyor. Dibimizde ise Suriye var. Suriye'de muhalefetten, sendikadan, hükümetten, siyasetten bahsetmek mümkün değil. Bu terör örgütleri ve yandaşları kimlerin emellerine hizmet ediyor, hepimiz farkındayız. Bugün yeniden büyük bir Türkiye istiyorsak, elbette ki bunun siyasi, sosyo - ekonomik gibi aşamaları vardır ama Memur-Sen'siz yeniden, büyük ve güçlü bir Türkiye olması zor. Çözümün adresi artık Memur-Sen'i görüyor. Bu, güçlü olduğumuz için değil, çözüm önerileriyle milletin karşısına çıktığımız içindir."

 

Yakın tarihimizde milletimizin yanıltıldığını da söyleyen İdris Baykan, “Yakın tarihimiz yazılmadı, desek yeridir. Bunun devamında Rizeli’yi Trabzonlu’ya, Ordulu’yu Giresunlu’ya, Konyalı’yı Sivaslı'ya düşman etmişler. Biz birlikte hareket etmezsek, ne kadar bölünürsek birileri o kadar çok nemalanıyor. Memur-Sen, inanların ve insan onurunu önceleyen herkesi birleştirmenin, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamanın derdindedir. O yüzden farkımız, her geçen gün biraz daha hissediliyor.” Dedi.

 

Rize Şubemizin Divan Toplantısına Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve İdris Baykan’ın yanı sıra, Rize Şube Başkanımız İsmail Yılmaz ve şube yönetim kurulumuz, Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta, Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın, Artvin Şube Başkanımız Fehmi Er ve Bayburt Şube Başkanımız Fikret Lökoğlu’nun yanı sıra işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

PAYLAŞ :