Kök Hücre Çalışmasının En Büyük Paydaşı ve Destekçisi Olacağız
01 Haziran 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, kök hücre çalışmalarının yeterince bilinmediğini, bunun ülke genelinde yaygınlaştırılarak toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. İnsan hayatı gibi kutsal bir amaç uğruna ter döken yaklaşık 500 bin sağlık çalışanını temsil eden Sağlık-Sen olarak, bugün ve gelecekte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi ifade eden Memiş, bu mücadelenin en güçlü paydaşı ve destekçisinin Sağlık-Sen olacağını kaydetti. 


LÖSEMA (Lösemili Hastalar Derneği) tarafından düzenlenen 5. Kök Hücre Nakli Hasta Sempozyumu’na katılan ve bir konuşma yapan Genel Başkanımız Memiş, kök hücre nakli konusunda ihtiyacı karşılayabilmek için,  daha etkin politik, idari adımlara ve en önemlisi kök hücre bağışçılığı konusunda toplumsal duyarlılığa ciddi şekilde ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Kan bağışı konusunda dahi toplumsal duyarlılığın çok düşük seviyede olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Hali hazırda ancak on binlerle ifade edebileceğimiz bir bağışçı kitlemiz var. Ne yazık ki kan bağışı konusunda dahi toplumsal duyarlılık çok düşük düzeyde. İnsanımız yardımsever değil mi? Elbette hayır. Bakıyorsunuz bir felaket olduğunda kan vermek için hastanelere koşturup izdiham oluşturuyorlar. İnsanımızın zihnine kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu kazımalı ve bağışçılığı her sağlıklı birey için hayat felsefesi haline dönüştürmeliyiz. Bunu başarabilirsek, kök hücre bağışçılığında da on binleri değil yüzbinleri, milyonları konuşabileceğiz.” Şeklinde konuştu. 

Düzenlenen programda sağlığın kıymetini en iyi bilen şifa bekleyenlerle şifa olmak için emek harcayan sağlık çalışanlarının bir araya gelmesinin de programın önemli bir boyutu olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının özverili çalışmasına değindi. Sağlık çalışanlarının önce can yerine önce canan diyerek görev yaptığını söyleyen Memiş, bu özverili çalışmanın mali ve özlük hakların verilmesine yansımadığını dile getirdi. 


14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık-Sen olarak ‘sizin sağlığınız bizim bayramımız’ dediğimizi hatırlatan Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın da ‘Şifa Veren Ele Vefa’ dediğini, gelecek yıl ise, ‘Mutlu Çalışan, Memnun Vatandaş’ demek istediğimizi ifade etti.

 

Memiş, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK)’ün kurulması başta olma üzere son yıllarda atılan önemli adımlar ve toplumsal farkındalığın geliştirilmesi sayesinde,  umudunu hiç kaybetmeyen yüreklerin uzun yıllar sağlıkla atmaya devam edeceğini ifade söyledi. 

Programın açılışında konuşan LÖSEMA Başkanı ve Ankara Onkoloji Hastanesi Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ise hem dernek olarak kendilerinin hem de ülkemizdeki kök hücre çalışmalarına yönelik bilgi verdi. 

Programda ayrıca TBMM Aile, Sağlık, Çevre ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Onkoloji Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Numune Hastanesi Yönetici Prof. Dr. Nurullah Zengin de birer konuşma yaptı.

Programda Türk Kızılayı tarafından yürütülen TÜRKÖK çalışması hakkında da bilgi verildi. Programa konunun uzman ve ilgilileriyle lösemi hastaları, yakınları ve tedavi görmüş lösemi hastaları katıldı.

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :