Şehit Tıbbiyeliler, Çanakkale'de Anıldı
19 Mayıs 2016, Perşembe

Şehit Tıbbiyeliler, Çanakkale'de Anıldı

Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen, Çanakkale Savaşları sırasında hayatlarını kaybeden tıbbiyeli öğrencileri ve sağlık çalışanları, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda düzenlenen programla anıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, ecdadımızın Çanakkale’de sadece milli tarihimizin değil, insanlık tarihinin en muhteşem destanını yazdığını ve kendinden sonra gelen nesillere bıraktıkları en büyük mirasın da hürriyet ve bağımsızlık şuuru olduğunu söyledi.
 

Bu yıl 6'ncı kez gerçekleştirdikleri ‘Tıbbiyeden Şehadete’ programının Sağlık-Sen’in en önemli etkinliklerinden olduğunu söyleyen Memiş, “Gelecek nesillerin bu coğrafya ile şehadet ruhu ile bağı hiçbir zaman kopmasın istiyoruz. Geçmişine sahip çıkamayan bir milletin geleceği olamaz. Geçmişimizin bu şanlı sayfasında yazılanlar, bu vatanı emanet edeceğimiz her gencimizin bilmesi gereken temel bir ders niteliğindedir." şeklinde konuştu.

Osmanlı bakiyesi bu toprakları sömürge yapmak isteyen ve bağımsız cumhuriyetimizin büyümesine, kalkınmasına tahammül edemeyenlerin, bugün de aynı karanlık ruhla tekrar sahneye çıktıklarını söyleyen Genel Başkanımız, Çanakkale’yi geçilmez yapan ecdadın torunlarının bugün aynı ruhla, bu saldırıları da püskürteceğini söyledi.

‘Allah’ın izniyle düşmanın bu hamleleri de, Çanakkale’de olduğu gibi boşa çıkacak. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye, kendi milletini ve Alem-i İslam’ı aydınlık yarınlara taşıyacak medeniyet vizyonunu sürdürecektir.’ diyen Memiş, sağlık çalışanları olarak hayatı, ölümü göze alacak kadar mücadeleye değer gören bir mesleğin mensupları olduklarını, nice canları insan hayatına hizmet yolunda verdiklerini kaydetti.

101 yıl önce bu gecede verilen taarruz emri ile düşman üzerine yürüyen 10 bin vatan evladının çok kısa bir süre içinde tamamının şehit olduğunu söyleyen Memiş, Çanakkale Savaşları boyunca bu kadar kısa süre içinde bu sayıda şehidin verildiği başka bir trajedi yaşanmadığını kaydetti.

10 bin şehit içinde tıbbiyeli öğrencilerin de bulunduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, “Sadece milli tarihimizin değil, insanlık tarihinin en muhteşem destanını yazan şanlı ecdadımızın, kendinden sonra gelen nesillere bıraktığı en büyük miras,  hürriyet ve bağımsızlık şuuru olmuştur. Çanakkale yaşayan bir zaferdir. Yüzyıllık kinin ürettiği fitne ve desiseye rağmen ehl-i imanın sinesini besleyen nur, ehli salibin korkudan tir tir titreten ateştir. Bu gerçeği asla unutmayacağız. Hürriyetimize, vatanımıza her zaman sahip çıkacağız. Asım’ın nesilleri olarak, hiçbir zaman bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyeceğiz, altında kefensiz yatan ecdadımızı unutmayacağız. Ve bileceğiz ki, Düşman dün olduğu gibi bugün de düşmanlığını yapacak.” şeklinde konuştu.

Yüzlerce iş riskinin tehdidi altında hayatını hiçe sayarak çalışırken kaybettikleri nice görev şehidi olduğunu ifade eden Memiş, “Her nerede olursa olsun önce insan, önce millet, önce vatan diyen Sağlık ordumuzun mensuplarından Hakka irtihal eden görev şehitlerimizi huzurlarınızda rahmet ve şükranla anıyorum. Sağlık ordusu namını hak eden tarihi bir mücadelenin mirasçıları olarak bugün de vatanımız için, milletimiz için, görevimizin başındayız. Gerektiğinde cephede, gerektiğinde terör bölgesinde, afet veya salgın bölgesinde, yardım çığlıklarını ilk duyan, elini ilk uzatan olmaya, vatanımıza sahip çıkmaya, insanımızın umudu olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Metin Memiş’in konuşmasının ardından Gazeteci - Yazar Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Savaşları’yla ilgili konferans verdi. Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez’in de bir gösteri yaptığı anma programına katılanlar daha sonra meşalelerle 57. Alay Şehitliği'ne yürüdü.

Programdan önce ise, Eceabat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde çadır kuruldu ve Çanakkale Savaşları esnasında yaşanan olaylar ve sağlık hizmetlerine yönelik kısa canlandırmalar yapıldı. Ayrıca katılımcılara buğday çorbası, arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ikram edildi. 

Programa Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan ve Mustafa Örnek, İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz, Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen’in yanı sıra  Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, Kayseri Şube Başkanı M. Faruk Doğan, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Cesur Öztürk ile şube yöneticileri de katıldı.

 

 


 

Genel Başkanımız Metin Memiş'in ‘Tıbbiyeden Şehadete’ Programı Konuşması;

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :