Baykan: Kazanımlarımıza Sahip Çıkalım
16 Mayıs 2016, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Sağlık-Sen olarak çok sayıda kazanım elde ettiğimizi, teşkilat olarak bu kazanımlara sahip çıkmamız ve anlatmamız gerektiğini söyledi. Muğla Şubemizin düzenlediği Bahar Pikniği’ne katılan Baykan, burada Sağlık-Sen teşkilatı, temsilcilerimiz ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi. 


Sağlık çalışanlarının anneler, ebeler ve hemşireler günlerini kutlayan Baykan, bu tür özel günlerin sorunların dile getirilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması, kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Baykan, “Sağlık çalışanları olarak büyük fedakarlıklarla, mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Biz sendika olarak bunu çok iyi biliyor ve ilgili yerlerde de dile getiriyoruz. Sağlık çalışanları bu yoğun ve yıpratıcı çalışmanın karşılığını almak istiyor. Yıpranıyor, yıpranma payı almak istiyor. Yaptığı işle kurumlarının performansına katkı sağlıyor, ancak performans sistemi adaletsiz olduğu için bundan faydalanamıyor. Emekli olunca maaşı düşüyor. Çünkü ek ödemeleri emekliliğe yansımıyor. Bütün bu sorunların takipçisiyiz, çözümü için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 


Yıpranma Payı’nda gelinen noktanın Sağlık-Sen’in bir başarısı olduğunu söyleyen Baykan, ısrarlı talep ve yürütülen yoğun diplomasinin kazanımları getirdiğinin en iyi örneğinin bu olduğunu ifade etti. 


Elde edilen kazanımların bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına ulaştırılmasında teşkilatımıza ve temsilcilerimize büyük iş düştüğünü de belirten İdris Baykan, kazanımlarımıza sahip çıkılmasını istedi. 

 


Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan konuşmasında terör saldırılarını da kınadı, bu tür saldırıların birlik ve beraberliğimizi bozamayacağını kaydetti. "Yıllardır birlik ve beraberliğimizi bozmak için çalışıyorlar. Taşeron örgütler, hain emellerine ulaşmak için hendek kazıyor, bomba patlatıyorlar. Ancak birlik ve beraberliğimizin mayası olan kardeşlik ruhumuz, boynundaki tasmanın ipleri dış odakların ellerinde olan bu taşeronların amaçlarına ulaşmasına en büyük engel olacaktır.” dedi.

 


KADRO KONUSU EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMELİ
Sözleşmeli olarak görev yapanların kadro beklentisinin de bir an önce karşılanmasını isteyen Genel Başkan Yardımcımız Baykan, “4/C’liler tarihlerindeki en büyük kazanımları Memur-Sen ve Sağlık-Sen sayesinde elde etti. İş güvencesi olmayan ve senede 11 ay çalışan 4/C’lilere iş güvencesini getirdiğimiz gibi, maaşlarını artırdığımız gibi, tazminat hakkı kazandırdığımız gibi, aile yardımı almalarını sağladığımız gibi, aile yardımı ve fazla mesai ücreti almalarını sağladığımız gibi kadro sorunlarını da çözeceğiz. 4/C’lilerle birlikte 4/B’liler, vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanlar için de kadro mücadelemizi sürdüreceğiz, talebimiz kazanıma dönüşene kadar da takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ :