Örnek: Sağlık Reformunun Yükünü Çalışanlar Yüklendi
16 Mayıs 2016, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Hemşireler Günü sebebiyle Çorum ve Sivas şubemiz tarafından düzenlenen programlara katıldı. Şubelerimizin programlarında konuşan Örnek, hemşirelerin gününü kutladı, taleplerimiz ve kazanımlarımız hakkında da bilgi verdi. 

 

Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Örnek, sağlık çalışanlarının mesleklerini yaparken, eşsiz bir fedakârlık örneği sergilediğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının daha iyi şart ve imkânlarda hizmet vermesi için çalıştığımızı söyleyen Örnek, “Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz sağlık reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakârlık artık karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka, çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır diyoruz. Bu noktada yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve daha adil ve sağlık çalışanlarının tamamının benimsediği bir performans sistemi hayata geçirilmelidir.” Şeklinde konuştu.

Kazanımlar ve taleplerle sağlık çalışanlarının gündemini belirlediğimizi ifade eden Mustafa Örnek, “Artan iş yükü istihdam politikasını bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Bu düzenlemeler sağlık çalışanlarının artan iş yükünü hafifletecek ve sağlık sektörünün geleceğine dair daha iyi adımlar atılmasına vesile olacaktır. Bunun yanında sağlık çalışanlarının birinci gündemi olan yıpranma payı konusunda somut adımlar atılmasını ve yıpranma payının sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Sendika olarak bu konuda çalışmalarımız ortadadır. Bakanlık ve TBMM nezdinde çalışmalarımızı paylaştık ve çözüm için ortak noktada buluşmayı bekliyoruz. Performans sistemi konusunda yaşanan sıkıntılar ve şikâyetleri biliyoruz. Bunlarla birlikte ek ödemelerin emekliliğe yansıması, kreş sorununun çözülmesi ve mesleki uzmanlaşma konusunda ödüllendirme gibi artılarla bu taleplerimizin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda ise ağır yaptırımların gelmesini, şiddetle mücadele konusunda ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz.” dedi.

 

 

PAYLAŞ :