Hemşirelerimiz Destan Yazmaya Devam Ediyor
13 Mayıs 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, hemşirelik mesleğinin cephede başladığını, 100 yıl önce Çanakkale’de ilk hemşirelerden Safiye Hüseyin’in hissettiği vatan aşkı, anne şefkati ve meslek ahlakının bugün Cizre’de, Nusaybin’de, tehlikenin kol gezdiği memleketin her köşesinde görev yapan Ayşe hemşirelerin, Fatma ebelerin yazdığı destanlarla devam ettiğini söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan, Cizre’de düzenlediğimiz Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü Programı’na katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının, vatan toprağını teröre karşı koruyan güvenlik güçlerimizin yanında eşsiz bir fedakârlık örneği sergilediğini ifade etti.

Programın Cizre’de yapılmasına yönelik de bilgi veren Genel Başkanımız Metin Memiş, "Ankara’da, İstanbul’da büyük şehirlerde terörün olmadığı şehirlerde, güzel mekanlarda Hemşireler Günü kutlamasını herkes yapabilir. Ama biz Cizre’de bu kutsal mesleği yapan, gecesini gündüzüne katan her türlü sıkıntıya rağmen yüzlerinden gülücük eksilmeyen çünkü bu gülücüğü yaşatma umuduyla ortaya koyan sağlık çalışanlarımızla, ebelerimizle, hemşirelerimizle, annelerimizle birlikte kutlayalım istedik. Buralarda sendikacılık yapmak da kolay değil. Ama bunu bir dava bilerek buralarda, zor imkanlarla davamıza, yolumuza, mücadelemize katkı sunduğunuz için kocaman yürekli siz kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının her nerede olursa olsun önce insan, önce millet, önce vatan dediklerini belirten Memiş, “Cesaretiyle, hizmet aşkıyla, Cizre’de tarih yazan kardeşlerimle bir arada olmaktan büyük onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler, hayatı kutsal bir emanet sayarak eşsiz bir fedakârlıkla insanımıza hizmet eden sağlık ailesinin en değerli varlıklarısınız” şeklinde konuştu.

HAK VE HALK NAZARINDA DEĞERLİ BİR MESLEK İCRA EDİYORUZ

Hastanelerde, afet bölgelerinde, terör bölgesinde kısaca hayatın en zor ve riskli alanlarında sağlık çalışanlarının bulunduğunu söyleyen Memiş, Hak ve halk nazarında son derece değerli bir mesleğin icracısı olduklarını ifade etti.

Sağlık hizmetlerinin iki cihanda kıymete haiz olduğunu belirten Genel Başkanımız Memiş, bu meslekler içinde ise hemşirelik ve ebelik mesleğinin vaz geçilmez bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Bu sebeple, yaşatma ideali üzerinden büyüyecek Yeni Türkiye’nin ilhamını sağlık çalışanlarından alması gerektiğini de belirten Memiş, “İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu korumak ve geliştirmek devletin asli görevi olmalıdır. Sağlık çalışanının itibarı devletin itibarıdır. Sağlık çalışanın onuru devletin onurudur. Devletimize, hükümetimize her platformda sesleniyoruz. Hemşirelerimizin, hekimlerimizin bütün sağlık ailesinin onurunu, izzetini korumanın devletin sorumluluğunda olduğunu en güçlü şekilde haykırıyoruz. Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz sağlık reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakârlık artık karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka, çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır” dedi.

İSTİHDAM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Konuşmasında, 12 yılda 3 kat artan sağlık hizmetine karşılık istihdamın bir kat bile artmadığını söyleyen Memiş, hemşire istihdamı konusunda Avrupa Bölgesi ülkeleri arasında son sırada olduğumuzu, 400 bin hemşireye ihtiyacımız olmasına karşın hemşire sayımızın 150 binlerde olduğunu ifade etti.

YIPRANMA PAYI VERİLMELİ, EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSIMALI

Yıpranma payı konusunda ısrarlı taleplerimiz karşısında önce söz aldığımızı, sonra da çalışmaların başladığını söyleyen Memiş, yıl sonuna kadar bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesi gerektiğini, bunun bir toplu sözleşme kararı olduğunu ifade etti. Performans sistemine de değinen Genel Başkanımız, sağlık hizmeti sunan tarafların hiçbirisinin memnun olmadığı bu sistemin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının büyük bir mağduriyet ve haksızlığa sebep olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarını emeklilikte de mağdur eden bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak yaşanan mağduriyete son verilmesini istedi. Sağlık-Sen olarak yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansımasının takipçisi olduğumuzu ifade eden Memiş, bu konudaki girişim, çalışma ve mücadelemizin taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar süreceğini söyledi.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da birçok çalışmaya imza attığımızı belirten Memiş, bir meslek grubuna yönelik ilk kez çıkan yasanın öncülüğünü de Sağlık-Sen’in yaptığını dile getirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın öncülüğünü Sağlık-Sen’in yaptığını belirten Genel Başkanımız, bunun istisnasız olarak uygulanması için de konunun takipçisi olduğumuzu kaydetti.

‘En doğru yatırım, insana yapılan yatırımdır’ anlayışıyla mesleki gelişim ve uzmanlaşmaya önem verilmesi gerektiğini de söyleyen Genel Başkanımız, eğitim süreçlerinin nitelikli hale getirilmesi, eğitimi teşvik edecek ödül mekanizmalarının da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindekiler ayrıca Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçan, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Hidayetullah Erzem ve hastane çalışanlarıyla 1 ve 2 No'lu 112 İstasyonları'nda görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.




PAYLAŞ :