Milletimiz Ülkesine de, İradesine de, Geleceğine de Sahip Çıkacak
12 Mayıs 2016, Perşembe

Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve İdris Baykan, Uşak şubemiz tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Programda ayrıca Eğitimci Rahim Aladağ tarafından Etkili İletişim ve Motivasyon sunumu yapıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde emniyet güçlerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Terör örgütünün yıllardır ülkemizin birlik ve beraberliğini, kardeşlik ortamını hedef aldığını söyleyen Baykan, “Dış güçlerin maşası olan terör örgütü, şimdiye kadar ulaşamadığı gibi bundan sonra da emellerine ulaşamayacak. Bu millet ülkesine de, iradesine de, geleceğine sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak hem kamu görevlilerinin emeğine sahip çıktığımızı söyleyen İdris Baykan, aynı hassasiyeti ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumlarından yana da sergilediğimizi ifade etti. Sorunlardan beslenen bir sendikacılık yerine, çözüm önerileri geliştiren bilimsel ve akademik bir sendikacılığı benimsediğimizi dile getiren Baykan, bu şekilde birçok sorunu çözdüğümüzü ve birçok sorunun da çözümüne katkı sunduğumuzu kaydetti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ ARTTI

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ise konuşmasında, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Sağlıkta hizmet sunumu ve vatandaş memnuniyeti artmasına karşın istihdamda aynı artışın yaşanmadığını söyleyen Çırak, “Vatandaşın sağlık hizmeti alma sayısı artıyor. Memnuniyeti artıyor. Sağlıkta Dönüşüm adı altında bir devrime imza atılıyor. Bu büyük başarının gerçekleşmesinden en büyük paya sahip sağlık çalışanlarının memnuniyeti ise gözetilmiyor. Sağlık çalışanları tükeniyor, sağlık çalışanları yıpranıyor. Sağlık çalışanları artan iş yükünün altında ezilmemek için ek istihdamlar istiyor. Bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yıpranma payının bu yıl içinde hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Kemal Çırak, ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılarak sağlık çalışanlarının yaşadığı bir mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıkta şiddetin son bulması için yapılan yasal düzenlemelerin uygulanması gerektiğini de söyleyen Çırak, şiddetin toplumsal bir ayıp olduğunu, bu ayıptan kurtulmak için toplumun her ferdinin sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

Uşak Şubemizin düzenlediği programda, Eğitimci Rahim Aladağ da, Etkili İletişim ve Motivasyon konusunda sunum yaptı. Sendikal başarıda etkili iletişimin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Aladağ, daha fazla kişiye ulaşmanın ve hedefe ulaşmanın en etkili yolunun iletişim dilini keşfetmekten geçtiğini dile getirdi.




PAYLAŞ :