Memiş: Anayasamız Milli ve Yerli Olmalıdır
05 Mayıs 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Burdur Şubemizin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Genel Başkanımız açılışta yaptığı konuşmada, "Yeni anayasayı yaparken İslam hukukunun, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı, yerli ve milli olan milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor." dedi.


Genel Başkanımız Metin Memiş, güçlü, özgür ve bölgesinde lider ülke olmayı hedefleyen Türkiye'den bahsediliyorsa, bunun, bu hedefi koyanların yanında Memur-Sen'in dik duruşu, milletin sesi olmasıyla gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'de yeni bir anayasa çalışması olduğunu, bu çalışmayı sadece bugün değil dün de çok önemsediklerini anlatan Memiş, şöyle konuştu: "Enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizde hukuk devrimi yapıldı. 'Hukuk devletiyiz' diyoruz. Aslında bu hukuk devrimi yabancı ülkelerin hukuk kavramları alınarak resepsiyonlarda kazanıldı. Yani öyle bir durum var ki medeni kanunumuzu İsviçre'den alıyoruz, ceza kanunumuzu İtalyan kanunlarına göre yapıyoruz. Muhakemeler usulümüzü Alman usulüne göre yapıyoruz. Fransız idari hukukuna göre de idare ediliyoruz. Yani 'Türk vatandaşlığı tanımında hukuk sistemine göre Türk vatandaşlığı nedir?' diye sorulduğu zaman, İsviçre Medeni Kanunu'na göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemesi usulüne göre yargılanan, Fransız idari hukukuna göre idare edilen, İslam hukukuna göre de gömülen bir Türk vatandaşlığı tanımı var maalesef." şeklinde konuştu.


Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de inisiyatif almaya hazır olduğumuzun altını çizen Memiş, anayasa çalışmalarında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.


KAZANIMLARIMIZI İYİ ANLATALIM
Genel Başkanımız Memiş, “Toplu Sözleşme sonrasında kazanımlarımızı çalışanlara anlatıp sendikamızla güven altında olduklarını hatırlatalım. Elde ettiğimiz kazanım ve çözüme kavuşturduğumuz konulara başkalarının sahip çıkmasını izin vermeyelim. Bunlarla da yetinmeyip sizler sahada, bizler de genel merkezde bütün gücümüzle çalışıp, biz kazanımlarımıza yenilerini ekleyip, sorunların çözüme kavuşturmak için mücadele verirken, sizler de sahada bu kazanımlarımızı sağlık çalışanlarımızla paylaşın. Sağlık-Sen ailesi olmanın gereği de budur.” dedi. 


Burdur Şubemizin hizmet binasının açılışına Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :