Taleplerimizi Bilgiç ve Çakır'a İlettik
19 Nisan 2016, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranma payı, emekli maaşları ve kadro konusundaki taleplerimizi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Coşkun Çakır’a  iletti. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini belirten Genel Başkanımız, bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının artırılması gerektiğini söyledi. Kadro konusunda yapılan çalışmaların da bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Genel Başkanımız Memiş, 4/B ve 4/C’lilerle vekil ebe/hemşireler, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı merkezi çalışanları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan meslek elemanlarının kadroya alınmasını istedi. 

Yıpranma Payı Bütün Sağlık Çalışanlarını Kapsamalı
Ziyarette Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yıpranma payının kademeli olarak tutulan nöbete göre verileceği yönünde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Memiş, bunun yasal düzenlemeler ve mevzuat ile örtüşmediğini ifade etti. Yıpranma payıyla ilgili mevcut yasa ve tebliğlerin belirlediği şartlar dahilinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gerektiğini belirten Memiş, “İkinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde ve Adli Tıp Kurumunda sağlık hizmeti sunumunda görev yapanlar için 360 güne 90 gün, diğer sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmeti sunumunda çalışanlar için ise 360 güne 60 gün fiili hizmet süresi zammı verilmelidir. 5510 sayılı Kanunun 40. maddesindeki fiili maruziyet şartı gereği tüm sağlık çalışanlarına 360 güne 45 gün yıpranma payı verilmeli ve nöbet tutanlara her iki güne 15 gün olarak kademeli olarak yıpranma payı verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Bütün Sağlık Çalışanlarının Emekli Maaşları Artırılsın
Başbakan Davutoğlu tarafından Tıp Bayramı’nda yapılan bir diğer açıklamanın ise hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarının 2.100 TL’den 3.100 TL’ye, uzman hekimlerin ise 2.580 TL’den 3.250 TL’ye çıkarılacağı sözü olduğunu söyleyen Genel Başkanımız, hemşire ve eş değer sağlık personellerinin emekli maaşlarına da artış yapılmasını istedi. 

Bütün Sözleşmeliler Kadroya Geçirilmelidir
Son günlerde kamudaki taşeronlara yönelik kadro çalışması yapıldığını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu çalışmalara 4/B’lilerin, 4/C’lilerin, vekil ebe/hemşirelerin, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı elamanlarının ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan meslek elemanlarının kadroya alınmasını istedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç ise kendisine iletilen talepleri inceleyeceklerini ve ilgili kişi ve makamlarla da paylaşacağını söyledi. Sağlık çalışanlarının taleplerinin haklı talepler olduğunu söyleyen Bilgiç, son sözü milletvekillerinin söyleyeceğini, ilgili ve tali komisyonlarla alt komisyonlarda değişikliklerin de yapılabileceğini ifade etti.

Genel Başkanımız Metin Memiş'e TBMM temaslarında Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek eşlik etti. 

 

PAYLAŞ :