Küçük Dev Adam'ı Rahmet, Minnet ve Özlemle Anıyoruz
17 Nisan 2016, Pazar

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ı, vefatının 23. Yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Türkiye’ye çağ atlatan, ülkemizin dünya ile tanışmasını sağlayan Özal, düşünce ve fikir özgürlüğü anlamında da önemli çalışmalara imza atmıştır. 141, 142 ve 163’ün kaldırılmasıyla bu yönde atılan adımlar, askeri darbe ve vesayet dönemi sonrası ülkemizde demokrasinin tekrar hayat bulmasını sağlamıştır. 

Görevi başında vefat eden ikinci Cumhurbaşkanı olan Özal, halkla da sürekli bütünleşmiş, halkın önceliklerine önem vermiş, dini hassasiyetleri gözetmiş, inanç ve inandığı gibi yaşama özgürlüğü anlamında da ülkemize nefes aldırmıştır. 

Öldüğünde, ‘sivil, dindar ve demokrat’ olarak uğurlanan Özal’a karşı halkımızın bitmeyen bu sevgisi ve özlemi, kendi içinden çıkan, kendisi gibi davranan, isteklerine kulak veren bir devlet adamına karşı gösterilen vefadır. 

Milletimiz her zaman kendisi için yapılanları takdir etmiş, yapanlara da hak ettiği değeri vermiştir. Bundan sonra da kendisi için çalışan, emek harcayan, her türlü düşmana karşı mücadele edenlere destek olmaya devam edecek, yanında olmayı sürdürecektir. 

Vefatının 23. Yılında Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun..

PAYLAŞ :