Memiş: Kılıçdaroğlu’nun Sözleri Kara Bir Lekedir
07 Nisan 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Aksaray ve Niğde Sağlık-Sen şubelerimiz tarafından düzenlenen il divan toplantılarına katıldı. 

Toplantıda katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız Metin Memiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini sert bir dille eleştirdi. Memiş, “Kemal Kılıçdaroğlu dün grup toplantısında yaptığı konuşmada siyaset tarihimize kara bir leke olarak kalacak sözler etmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında ettiği sözler, siyasetin ötesinde bir kadına, bir anneye edilmeyecek yakışıksız sözlerdir. Edep ve siyaset kurallarına uymayan bu davranışından Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınıyor, özür dilemeye davet ediyorum ve bu gibi utanç verici durumların bir daha ortaya çıkmamasını temenni ediyorum.” dedi.

“KISIR SİYASİ TARTIŞMALAR ANAYASAYA ENGEL”
Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Genel Başkanımız Memiş, “Yeni Anayasa, büyüyen ve bölgesinde söz sahibi olmak isteyen Türkiye’nin yeni barış sözleşmesi olacaktır. Dün yaşanan Ana Muhalefet liderinin sözleri gibi durumlar bu sözleşmenin kısır siyasi tartışmalar altında engellenmesine sebep olmaktadır. Önceliğimiz ülkemizde yaşayan insanların ferahı ve huzuru olmadığı sürece, bu gecikme devam edecek ve siyaset kurumunun uzlaşamamasının kurbanı olacaktır. Özellikle muhalefet partilerinin tutumları bu durumda göze çarpmaktadır. 220 bini aşan üyesi ile Sağlık-Sen ailesinin Genel Başkanı olarak buradan sesleniyorum; Tartışmaları ve siyasi çıkarları bir yana bırakıp bu millet için geleceğin teminatı olan anayasayı bir an önce hazırlayalım.” sözleriyle ifade etti. 

“YIPRANMA PAYI SAĞLIK ÇALIŞANLARIN DOĞAL HAKKIDIR”
Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için gece-gündüz çalışarak, her platformda hak arayışlarını sürdürdüklerini söyleyen Memiş, “4 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık çalışma süresine 1 yıllık yıpranma payı sözünün üzerine ilk adımı atılan mücadelenin, Toplu Sözleşme'de de dile getirdik. Fakat bugün nöbete dayalı bir yıpranma payı gibi kabul edemeyeceğimiz bir sistemle karşımıza çıkıldı. Bu çalışma taleplerimizden uzaktır. Sahada sağlık çalışanlarını memnun edecek bir adım değildir. Bu konuda önerilerimizin dikkate alınmalı ve ortak bir akılla çözüm arayışında olunmalıdır.” dedi. 

“Bunun yanı sıra 4/C, 4/B, vekil ebe-hemşireler, ASPB'de ek ders karşılığı çalışan öğretmenler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçirilmesini de istiyoruz, maaş artışlarının belli bir grubu değil, tüm sağlık çalışanlarını mutlu etmesini istiyoruz ve bu haklı talebimizi her alanda dile getirmeye devam ediyoruz.”

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturmak için çağrı yapan Genel Başkanımız; “Geçtiğimiz günlerde yapılan KPDK’da, emekli maaşlarının artırılmasına yönelik atılacak ilk adımın, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, sözleşmeli iken kadroya geçenlere uygulanan 5 yıllık nakil yasağının sona erdirilmesi, aile hekimlerinin cumartesi nöbetine son verilmesi, kadroya geçirilen sözleşmeli personelden, maaşları döner sermayeden ödenen memur kadrosuna atananların, maaşları genel bütçeden ödenen memur pozisyonuna geçirilmesi, döner sermaye gelirlerinin gelir vergisinden muaf tutulması, kreş uygulamasının en kısa sürede yaygınlaştırılarak kreş sorunun giderilmesi gibi konuları dile getirdik. Bu taleplerimizin takipçisi olacağız ve en kısa sürede hayata geçirilmesi için yetkililerin hareketi geçmesini sağlayacağız. Böyle sağlık çalışanlarının daha mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamında, emeklerinin karşılığını alarak daha iyi bir hayat şartları için mücadele edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Genel Başkanımız Metin Memiş’e Aksaray ve Niğde’de yapılan İl Divan Toplantılarına Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar eşlik etti.

 

 

PAYLAŞ :