AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur’dan Memur-Sen’e Ziyaret
04 Ocak 2023, Çarşamba

Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Memur-Sen Konfederasyonu’nu ziyaret etti. Memur-Sen Yönetim Kurulu ve sendika başkanlarından oluşan heyet, kamu görevlilerinin güncel sorunlarını ve gündemde olan maaş ve ücretlere uygulanacak zamma yönelik görüşlerini aktarıldı.

AK-Parti-GB-Yar-Uygur-Ziyaret (2)Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette Memur-Sen yönetim kurulu ve sendika genel başkanları, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur’a kamu görevlilerinin ek zam beklentisi aktarıldı.

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamu görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Sözleşmeliye Kadro Şöleni’ni ardından gerçekleştirilen görüşmede kamu görevlilerinin çalışma hayatına ilişkin sorun ve çözüm önerilerine yönelik konuların yanında bugün açıklanan zam oranı da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sözleşmeliye Kadro Şöleni’nde açıklanan %25 zam oranının beklentileri karşılamakta yetersiz kaldığı ve ivedi olarak ilave zam için seyyanen ek bir adımın daha atılması gerektiği Memur-Sen heyeti tarafından Uygur’a iletildi.

 AK-Parti-GB-Yar-Uygur-Ziyaret (5)

Toplantıda, kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltecek ilave tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiği ve açıklanan zammın yanında seyyanen iyileştirmenin gerekli olduğu vurgulandı.

 Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu görevlilerinin en büyük sorun alanlarından olan 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye kadro konuları çözülerek büyük bir memnuniyet oluşturuldu. Ancak piyasada oluşan fiyat istikrarsızlıkları yeni beklentilerin oluşmasına yol açtı. Bunun giderilmesi için de kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltecek, fiyat artışları karşısında onları koruyacak, açıklanan %25’lik zamma seyyanen ilave ek zam yapılmalıdır. Biz, hükümetin bu beklentileri karşılayacak çözüm odaklı iradeye sahip olduğunu ve Cumhurbaşkanımızın bu konuya kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK-Parti-GB-Yar-Uygur-Ziyaret (3)

PAYLAŞ :