Genel Başkan Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Karadoğan ve Dural Diyarbakır Teşkilatıyla Buluştu
03 Aralık 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural, Diyarbakır Şube tarafından düzenlenen İl Divan Toplantı’na katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem masada hem sahada mücadele ettiklerini kaydederek, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarının önemini anlattı.

Toplu sözleşmede kayıt altına alınan ek gösterge artışının TBMM’de yasalaştığını ve Ocak ayında yürürlüğe gireceğini kaydeden Durmuş, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile ek gösterge vaat olmaktan çıktı. Bu konuda tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren kapsayıcı, geniş bir düzenleme yapıldı. Düzenlemede kapsam dışı kalan diğer hizmet sınıflarındaki çalışanlarımız için de mücadeleyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Verdiğimiz Kararlı Mücadele Yüzleri Güldürüyor”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemeyi açıkladığını hatırlatan Durmuş, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği kararlı mücadele ile 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında mutabakat altına aldığımız sözleşmeli personelin kadroya geçmesiyle ilgili düzenlemenin içeriği kamuoyu ile paylaşıldı. Yaklaşık 424 bin sözleşmeli personel kadroya geçirilecek. Çalışanlarımızın memnuniyetle karşıladığı ve yüzleri güldüren bu düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Düzenlemeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ek ders ücreti karşılığında çalışan personel ile Sağlık Bakanlığı’nda kamu dışı aile sağlığı çalışanı olarak görev yapanların kapsam dışı kaldığını da belirten Durmuş, “Kapsam dışı kalan çalışanlarımız için mücadelemize devam edeceğiz. Gerek bakanlıklarda gerekse TBMM’de görüşmeler gerçekleştirerek kapsam dışı kalan çalışanlarımızın da düzenlemeye dahil edilmesi için çabalayacağız. Biz inanıyoruz ki, tüm çalışanların memnuniyetini sağlayacak bir yasa Meclis’ten geçecektir” şeklinde konuştu.

“Ortak ve Kapsayıcı Bir Düzenleme Yapılmalı”

Banka maaş promosyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Durmuş, sahada muazzam bir bilgi kirliliği olduğuna değindi. Sağlık Bakanlığı’nın süreci ele aldığına, ama üzerinden uzun süre geçmesine rağmen halen bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Durmuş, şunları söyledi:

“Daha önce de söylediğimiz gibi tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren ortak ve kapsayıcı bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ivedilikle bir çalışma yaparak, tüm sahayı memnun edecek bir rakamı ortaya koymalıdır.”

Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu: Dik Duruşumuzdan Taviz Vermeden Mücadeleye Devam Ediyoruz

Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen olarak sahanın her zaman yanında olduklarını söyleyerek, “Nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa biz oradayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın dertlerini dinliyor, sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımızda alın teri kutsaldır. Bizim sendikal anlayışımızda çalışanların dertlerini çözmek vardır. İşte bu yüzden herkes ‘yaparsa Sağlık-Sen yapar’ diyor. Bu güvene layık olmak için dik duruşumuzdan taviz vermeden mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, göreve geldikleri günden bu yana kendilerinden desteklerini esirgemeyen teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

PAYLAŞ :