Zonguldak Üniversite Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
28 Kasım 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Zonguldak Üniversite Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Kurucu Başkan Yiğit Osman Darıcı, Şube Başkanı seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı yaptı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Semih Durmuş, “Sağlık-Sen’li olmak, hak ve özgürlüklere sahip çıkmak; iş hayatındaki haksızlıklarla donanımlı bir şekilde mücadele etmek demektir. Bu noktada 30 yıla merdiven dayayan sendikal tecrübeyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önemli Kazanımlar Elde Ettik”

Durmuş, Sağlık-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde ve son dönemde verdiği mücadeleyle önemli kazanımlar elde ettiğini dile getirdi.

Toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ilgilendiren 22 önemli kazanım elde ettiklerini kaydeden Durmuş, “En önemli kazanımlarımızdan biri sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam. Yüzbinlerce sağlık çalışanı arkadaşımız artıştan yaralanıyor. Üstelik kamu çalışanlarına her 6 ayda bir yapılan zam ile birlikte sabit ek ödeme oranlarında artış yaşanıyor. Önümüzdeki toplu sözleşmelerde de bu oranın artırılması için mücadele edeceğiz” dedi.

“Adaletsiz Ödeme Sistemini Görünür Hale Getirdik”

Durmuş, performansa bağlı adaletsiz ödeme sisteminin değiştirilmesi için yıllardır mücadele verdiklerini dile getirerek, “Sahada verdiğimiz mücadele ve yaptığımız mekik diplomasisiyle adaletsiz ücret politikasını görünür hale getirdik. Sağlık çalışanlarının en önemli sorunları arasında yer alan bu soruna karşı verdiğimiz mücadele meyvesini verdi. Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’yle sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı, hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi ve tavan oranları artırıldı. Bunların yapılması gerektiğini hem hazırladığımız raporlarda hem yaptığımız görüşmelerde hem de kürsülerde dile getiriyorduk” diye konuştu.

Durmuş, yeni sistemin uygulanması noktasında Sağlık Bakanlığı’nın ve üniversite hastanelerinin kararlı davranması gerektiğini dile getirerek, “Ek Ödeme Yönetmeliği ilk çıktığında kapsam dışında kalan arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlarımızın yönetmeliğin kapsamına alınması için çalışmalara başladık. Mücadelemiz neticesinde birinci basamak sağlık çalışanları yönetmelik kapsamına alındı ve kamu eczacılarının taban ek ödeme katsayısı artırıldı” ifadelerini kullandı.

“Bütüncül Atılan Her Adım Sağlık Sistemini Güçlendirecektir”

Yönetmeliğin eksik ve adaletsiz maddelerinin olduğunu ve bu konuda mücadele etmeyi sürdürdüklerini söyleyen Durmuş, “Bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kurumlar, Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve araştırmacı kadrosundakiler de teşvik kapsamına alınmalı. Aile sağlığı çalışanlarının destek ve teşvik ek ödemeleri ile hekim dışı sağlık çalışanlarının taban ödeme katsayıları ve tavan ek ödeme oranları artırılmalı. Genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıflarının tavanları kaldırılmalı. Merkezden dağıtım olmasına rağmen süren adaletsiz dağılımlar ortadan kaldırılmalı. Birim sorumlularına ilave katsayı uygulamasında yataklı servis sınırlaması kaldırılmalı. Bu noktada Sağlık Bakanlığı eksiklikleri gidermeli ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyetini artırmalıdır. Unutulmamalıdır ki bütüncül atılan her adım sağlık sistemini güçlendirecektir” şeklinde konuştu.

Ücret adaletsizliği başta olmak üzere üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların çözüme kavuşması için de mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Durmuş, “Yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizlikleri kabul etmemiz mümkün değil. Tüm gücümüzle üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için de gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Şube Başkanı Kara: Üniversite Şube Güzel İşler Yapacak

Genel kurulda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu. Kara, Zonguldak Üniversite Şube’nin güzel işler yapacağını belirterek, yönetime başarılar diledi.

Zonguldak Üniversite Şube Başkanı Darıcı: Adaletsizlikler Hizmet Aşkımızı Zedeliyor, Çalışma Barışına Zarar Veriyor

Zonguldak Üniversite Şube Başkanı Yiğit Osman Darıcı da yaptığı konuşmada, üniversite hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları için hız kesmeden mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Üniversite hastanelerinde çalışmanın zor olduğuna dikkat çeken Darıcı, “Hep bir ayrımcılık yaşadık ama pandemi döneminde bu durum ayyuka çıktı. Özerk olmak, bağımsız olmak güzel şeyler ama bu bir zaman sonra keyfiyet getiriyor maalesef. Sağlık Bakanlığı’nda uygulamaya koyulan hakların ve iyileştirmelerin bize ulaşması aylar sürüyor. Hatta hiçbir zaman ulaşmadığı da oluyor. Halbuki hepimiz kamu hizmeti veriyoruz. Üniversite hastanelerini tercih ederken böylesine bir ayrım olacağı aklımızın ucundan bile geçirmezdik. İş devletin işi, kurum devletin kurumu, bizlerde devletimizin memuru olacağız diyerek başladık hep üniversite hastanelerine. Oluşan bu adaletsizlikler hizmet aşkımızı zedeliyor, çalışma barışına zarar veriyor. Bizler bu sağlık sektörünün öksüz ve yetimleri miyiz? Özel sektörde mi çalışıyoruz? Üçüncü sınıf çalışanlar mıyız? Kötü işler mi ortaya koyuyoruz? Her daim ikinci plana itilmemizin sebebi nedir artık bilmek istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Zonguldak Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Yiğit Osman Darıcı, Şube Sekreteri Emre Alemdar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Orbay, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Yılmaz, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Kahveci, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Şahin, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Beşevli.

 

 

PAYLAŞ :